Egitim Bir-Sen'de Söylemez Güven Tazeledi

Egitimciler Birligi Sendikasi (Egitim Bir-Sen) Malatya 1 Nolu Sube Baskanligi 7. Olagan Genel Kurulu yapildi. Olagan Kongrede Hüseyin Söylemez tekrardan Malatya Egitim Birsen Sube baskani seçildi.

Egitim Bir-Sen'de Söylemez Güven Tazeledi
Battalgazi Sehit Oguzhan Günaydin Halk Egitim Merkezinde gerçeklesen kongrede, tek listeyle yapilan seçimde Hüseyin Söylemez, yeniden baskanliga seçildi. Kongrede konusan Hüseyin Söylemez, “ Kongrelerimiz, daha iyisini yapmanin, daha güzel olana ulasmanin, daha dogruyu birlikte basarmanin, iyi niyetli, cesur, samimi arayislarin, birlikte bulmanin, birlikte var, birlikte güçlü olmanin bulusmasidir. Kökleri medeniyet ve kültürümüzün derinliklerine uzanarak beslenen, dallari özgürlügün gögüne uzayan Egitim-Bir-Sen, üyemiz için emek, ekmek, temel hak ve özgürlük mücadelesi olmasinin yani sira, yerelden evrensele dogru kötülükleri eliyle düzelten, sözüyle müdahale eden, hiç olmazsa kalbiyle bugzeden bir dayanisma hareketidir” dedi.

Egitim-Bir-Sen’in 30 yillik geçmise sahip oldugunu belirten Söylemez, “Egitim-Bir-Sen, kuruldugu günden bu yana, 30 yillik geçmise sahip bir örgüt olarak cehalete karsi bilgiden yana, haksizliklara karsi hukuktan yana, zulme karsi adaletten yana, vesayete karsi özgürlükten yana ilkeli, ahlakli durusuyla demokrasinin, millî iradenin teminati olmustur. Egitim-Bir-Sen olarak, baskiya, ihanete, teslimiyetçilige bu topraklarda binyildir köklesmis izanin, irfanin, imanin cesareti, direnciyle karsi koyduk. Millet iradesinin yaninda vesayetin karsisinda olduk. Çok kisa zamanda ülkemizde normallesme adimlari atildi. Inanç, düsünce ve yasayis özgürlügü basörtü yasaginin kalkmasi üzerinden genellesti. Sekiz yillik zorunlu egitim zulmüne de, katsayi engellemelerine de son verildi” diye konustu.

Kaynak: İHA