Sincan'da Balkan Ve Kirim Türkleri Gecesi

Ankara’da Sincan Belediyesi, Balkan Göçmenleri Vakfi (BISAV) ve Etimesgut Kirim Türkleri Yardimlasma Dernegi “Balkan ve Kirim Türkleri Gecesi” etkinligi düzenledi.



Sincan Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen etkinlige Cumhurbaskani Basdanismani Yalçin Topçu, Sincan Belediye Baskani Murat Ercan, BISAV Baskani Yüksel Özkale, Etimesgut Kirim Türkleri Yardimlasma Dernegi Baskani Ibrahim Keskin, sivil toplum kurulusu temsilcileri ve çok sayida vatandas katildi.

Etkinlik saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin okunmasiyla basladi.

Gecede konusan Sincan Belediye Baskani Murat Ercan, “Sizinle böyle anlamli bir günü paylasmak beni çok mutlu ediyor. Geçtigimiz günlerde Balkan göçmenleri kardeslerimiz ve Balkan Spor Kulübü ile yaptigimiz etkinlikte birlikteydik. Allah birligimizi daim etsin. Ayni gönül cografyasinin kardesleriyiz. Bir kisinin cani acidigi zaman bizim kalbimiz cizirdar. Orada kardeslerimizin mutlu oldugunu görmek bizi bahtiyar eder. Cumhurbaskanimizin son yillarda Balkan, Kafkas ve Kirim cografyasinda yaptiklariyla Müslüman Türk ruhunun canlandigina sahit oluyoruz. Kim ne tuzak kurmaya kalkarsa kalksin Allah’in izniyle bu girisimleri durdurulamayacak” dedi.

Kaynak: İHA