Yelkenler Gümüslük Için Açildi, Heyecan Doruga Çikti

Akdeniz’in en büyük yelken yarisi olan Bodrum Cup yarisinin 3’üncü gününde yelkenler Gümüslük etabi için açildi. Yarislarin 3’üncü gününde heyecan doruga çikti, yelkenciler kiyasiya mücadele etmeye devam ediyor.

Yelkenler Gümüslük Için Açildi, Heyecan Doruga Çikti


Yelken tutkunlarinin 34 yildir vazgeçemedigi American Hospital The Bodrum Cup yelken yarisinin 3’üncü gününde Kisebükün’den çikan ahsap yelkenli tekneler Gümüslük koyuna kadar mücadele etmeye basladi.

Rüzgarin olmasi yelkencileri ve sporculari sevindirdi. Startin ardindan hemen yelkenlerini açan yatlar görsel sölen olusturdu. Bin 500 yarismacinin katildigi 70 yelkenli teknenin mücadele ettigi yarista heyecanli anlarda yasanmaya basladi.

Son anda yapilan manevralarla zaman zaman heyecan doruga çikti. Oldukça heyecanli geçen yaris Bodrum - Bodrum etabiyla son bulacak.

Yarislarin 3’üncü gününde kisa bir açiklama yapan Bodrum Cup Onursal Baskani Erman Aras havanin rüzgarli olmasi yarismacilari heyecanlandirdigini ifade ederek “Su anda daha büyük bir heyecan var yatlarda. Çok güzel görüntüler olusuyor. Rüzgarimiz çok güzel. Biz bu yatlarin maviye çok yakistigini hep dile getiriyorduk. Bu tekneler bu denizlere çok yakisiyor. Bu denizleri sürdürülebilmesi için bu denizleri korumamiz gerekiyor” ifadelerini kullandi.

Bodrum Cup Organizasyonunda yer alan Gürol Inan ise yarislarin çok heyecanli geçtigini belirterek “Çok müthis bir yaris geçiyor. Tüm yelkencilerin burada olmasini isterdim. Burada olmayan bunun keyfine ulasamayan herkesin bir dahaki yila yada bundan sonraki etaplara bekliyoruz. Çok güzel bir yaris oluyor yelkenler açildi, yaris heyecani ikiye katlandi rüzgarla birlikte” seklinde konustu.



Bodrum Cup yarislarina kendi yelkenli teknesiyle katilan Erdem Agan ise çok güzel bir yaris oldugunu ifade ederek “Bodrum cup yilin en güzel yarisi. Herkesi bir araya toplayan hem gastronominin hem yesilin, mavinin ve denizcileri bir araya getiren süper bir festival. Bu sene 34’üncü yilini kutluyoruz. Çok harika bir yaris, katilimca oldukça iyi daha nice yarislara insallah. Yesili, denizi, maviyi koruyup, torunlarimiza aktarmak görevimiz. Bodrum Cup çok güzel bir sekilde bunun mesajini veriyor. Bizlerde bu yarisi ve bu degerleri hem ileriye hem de baska platformlara tasimaliyiz” dedi.

Kaynak: İHA