TDP Genel Baskani Sarigül Açiklamasi 'Genel Baskanlarin Bütün Yurt Disi Gezileri Kamuoyuna Açik Olmali'

Türkiye Degisim Partisi (TDP) Genel Baskani Mustafa Sarigül, CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu’nun ABD ziyaretiyle ilgili, "Siyasi parti genel baskanlarinin yurt disi gezileri tabii ki olmali ama bütün bu yurt disi gezileri kamuoyuna açik olmali" dedi.

TDP Genel Baskani Sarigül Açiklamasi 'Genel Baskanlarin Bütün Yurt Disi Gezileri Kamuoyuna Açik Olmali'
TDP Genel Baskani Mustafa Sarigül, Çanakkale E Tipi Kapali Ceza Infaz Kurumu önünde basin açiklamasi yapti. Af çagrisini yineleyen Sarigül, “Anneler, babalar, çocuklar için affet Türkiye’m" dedi.



"Sahalarda sekiz tane Türk oyuncumuz olmali, üç tane yabanci olmali"

"Sahada sekiz tane yabanci, üç tane Türk oyuncu oynuyor" diyen Sarigül, “Neden biliyor musunuz? Sahada sekiz tane yabanci, üç tane Türk oynuyor. Sekiz tane yabancinin olmasi, üç tane Türk’ün olmasi, artik taraftarlari futbolculara yabancilastiriyor. Eskiden takimlarimizi rahatlikla sayabilirdik. Ama su anda taraftarlar kendi takimlarini saymiyorlar. Çünkü sahada sekiz tane yabanci var. O nedenle. Sekiz tane yabanci yerine sekiz tane Türk’ün oynamasini, üç tane yabancinin oynamasini bütün spor kamuoyundan bekliyorum. Bütün spor kamuoyuna çagrim sudur; kaliteli yabancilar yok. Sekiz Türk oynasin, ama üç tane yabanci oynasin. O üç tane yabanci da son derece kaliteli olsun. Galatasaray’a gelen Hagi gibi, Fenerbahçe’ye gelen Alex gibi, Besiktas’a gelen Quaresma gibi önemli oyuncular olsun. Son iki yilda 280’in üzerinde yabanci oyuncu gelmis gitmis ve 800 milyon dolar parayi biz sokaga atmisiz. O nedenle sahalarda sekiz tane Türk oyuncumuz olmali, üç tane yabanci olmali. Sahalarda ekonomik milliyetçilik yapmaliyiz. Ve o sahalarda bizim çocuklarimiz olmali ki milli marsin ruhunu, milli marsin heyecanini kavrasinlar” dedi.



"Daha çok masalar kurulur, masalar dagilir"

’Altili Masa’ ile ilgili "Daha çok masalar kurulur, masalar dagilir" diyen Sarigül, "Türkiye’de daha çok masalar kurulur masalar dagilir. Bu sistemde siyasi partiler arasinda is birligi ve güç birligi mutlaka olmalidir. Ama Türkiye iki masaya mahkum olmayacak kadar demokrasi deneyimi son derece büyük ülkedir. Seçim takvimi açiklanir, seçim takvimi olduktan sonra daha birçok siyasi parti arasinda ittifaklar olur. Türkiye Degisim Partisi olarak anayasanin ilk dört maddesi degistirilemez diyen bir siyasi partiyiz. Türkiye Degisim Partisi olarak Türkiye milletvekilligini, seçim sistemini degistirmek isteyen bir siyasi partiyiz. Belli ilkelerimiz ve prensiplerimiz dogrultusunda seçim yaklastikça Türkiye’de daha çok önemli ittifaklar kurulur. Topragina bagli olan, bayragina bagli olan, ulusal birlikten ayrilmayan, inançlarimiza saygi gösteren, Türkiye’deki evrensel hukuk kurallarini uygulayacak her zaman yeni yapilar ortaya çikacaktir” dedi.



Kiliçdaroglu’nun ABD ziyareti

CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu’nun ABD ziyaretiyle ve ’Altili Masa’nin aday çikarmamasiyla ilgili de açiklamada bulunan Sarigül, “Ülkemizde daha çok babayigitler var. Hiç merak etmeyin. Türkiye gerçekten iki ittifaka mahkum olmayacak kadar demokrasi deneyimi son derece büyük ve son derece deneyimli bir ülkedir. Seçimler yaklastikça daha birçok alternatifin ortaya çikacagina inaniyorum. Siyasi parti genel baskanlarinin yurt disi gezileri tabii ki olmali ama bütün bu yurt disi gezileri kamuoyuna açik olmali. Seçimler yaklasirken herkesin daha dikkatli, daha hassas ve daha objektif olmasi lazim. Çünkü siyasi parti genel baskanlari toplumu temsil ediyorlar. Siyasi parti genel baskanlari ülkeyi temsil ediyorlar. Her attigimiz adimdan, her verdigimiz karardan bütün milletimizi düsünmekle bütün milletimizin sorumlulugunu aldigimiz için son derece dikkatli, hassas olmamiz gerekiyor” dedi.

Basin açiklamasi sonrasi Sarigül, Çarsi Caddesi’nde esnaf ziyareti gerçeklestirdi.
Kaynak: İHA