Talas'ta Gönüllere Dokunan Alisan Kapaklikaya Söylesisi

Egitimci yazar Alisan Kapaklikaya, Talas Belediyesi tarafindan düzenlenen programla “Çalisma Hayatinda Kisisel Gelisim, Motivasyon, Iletisim” konulu bir söylesi gerçeklestirdi. Kapaklikaya, programa katilanlari hem eglendirirken hem de düsündürdü.

Talas'ta Gönüllere Dokunan Alisan Kapaklikaya Söylesisi
Kayseri Üniversitesi 15 Temmuz Yerleskesi Kongre ve Kültür Merkezinde “Zirve Yolunda Hayat Hikâyeleri” çerçevesinde gerçeklestirilen programin açilisinda konusan Talas Belediye Baskani Mustafa Yalçin, kendisinin ögretmen kökenli oldugunu belirterek, “Egitimin ne demek oldugunu biliyorum. Sizlerin benden daha iyi bildigi sey var. Alisan Beyi iyi taniyorsunuz. Ben de kendisinden istifade edecegim. Kisisel gelisimin önemini biliyorsunuz. O nedenle gönüllü olarak buradasiniz. Bizim onur konugumuzsunuz. Hepinize tesekkür ediyorum.” dedi.

Daha sonra sahneye gelen egitimci yazar Alisan Kapaklikaya, salonu dolduran dinleyicilere “Gönlünüze birkaç saatligine misafir olmaya geldim” diyerek sözlerine basladi.



“KIZIMIN VASIYETINI YERINE GETIRIYORUM”

Kapaklikaya, hayatindan kesitler aktardigi söylesisinde kanser nedeniyle vefat eden kizinin kendisine vasiyetiyle ilgili bölümü, “Ölümüne bir ay kala ‘baba ben ölünce annem yikilir biliyorsun degil mi? Ama sen konferanslardan vazgeçme’ dedi.

Neden diye sordum. ‘Sen bir köseye çekilsen üzülüp aglasan kime ne faydan olacak? Insanlarin seni sevdigini biliyorsun. Bana konferanslara devam sözü ver’ dedi.

Bu sözümü yerine getiriyorum. Bugüne kadar 700 ilçe, 80 il ve 19 ülkede konferans verdim. Hiç yorulmuyor musun diye sorduklarinda ‘hiç aklima gelmiyor’ diyorum. Bir gün bir çocuk bana ‘Amca babam senin konferansina gelmis. Artik anneme hiç bagirmiyor. Evimize huzur geldi. Tesekkür ederim’ dedi.

Cenabi Mevlama ne kadar sükrediyorum.” diyerek duygularini dile getirdi.

GÜLDÜRÜRKEN DÜSÜNDÜREN MESAJLAR

Zaman zaman da güldüren Alisan Kapaklikaya’nin bir baska anisini “Bir gün diyanet görevlilerine yönelik bir konferansta ‘benim esim hafiz’ deyince bana ‘Senin haberin yok mu? Hafiz biri basta esi olmak üzere 70 kisiyi sorgusuz sualsiz cennete götürüyor’ dedi.

Bunu baska bir konferansta ögretmenlere anlatinca biri ‘Aaa es durumundan mi gidiyorlarmis’ dedi.

” seklinde anlatmasi salonda kahkahalarla alkislandi.

“GÖNÜLLERE DOKUNAN BIR GECE OLDU”

Söylesisinde çocuklara da ayri önem veren Kapaklikaya herkesin yüregine dokundu. Programa katilanlardan Hüseyin Akbülbül, kendisinin ögretmen oldugunu belirterek, “Talas Belediyesi hakikaten gönüllere dokunan bir belediye. Baskanimiza çok tesekkür ediyorum. Ailelerin gönüllerine dokunan her çalismayi yapiyor.” diye konustu.

Bir baska vatandas Süveyye Ünal Öcalan da programdan duydugu memnuniyeti kaydederek, “Birçok insanin kalbine dokunan bir programdi. Hem güldürerek düsündürüyor iyi seyler ögretiyor. Her yil olmasi gereken bir etkinlik.” ifadelerini kullandi.

Programin sonunda Talas Belediye Baskani Mustafa Yalçin, Alisan Kapaklikaya’ya çiçek vererek, bundan sonra Talas’ta daha sik program düzenleme sözü verdi.
Kaynak: İHA