Sinop'ta Çocuklar Bilimi Eglenerek Ögreniyor

Sinop Çocuk Üniversitesi’nin düzenledigi bilim senliginde çocuklar için çesitli oyunlar ve deneyler düzenleniyor. Farkli yas gruplarindaki binlerce ögrenciye bilimin hem eglenerek ögretilmesi hem de ilgi uyandirmasi hedefleniyor.

Sinop'ta Çocuklar Bilimi Eglenerek Ögreniyor
Sinop’ta tüm ilçelerden farkli yas gruplarindaki ögrencilerin bilim ve teknolojiyi hem eglenerek hem de ilgisini uyandirarak ögretmek amaciyla Çocuk Üniversitesi Bilim Senligi düzenleniyor. Bilim Senlikleri Destekleme Programi çerçevesinde hazirlanan etkinlikler 3 gün boyunca tüm çocuklara ve halka açik olacak. Toplamda 5 binin üzerinde çocugun katilimi hedeflenen bilim senliginde Il Emniyet Müdürlügü, Gençlik ve Spor Il Müdürlügü, Il Saglik Müdürlügü, Orman Bölge Müdürlügü gibi kurumlar açtiklari stantlarda birimleriyle ilgili farkli gösteriler ve deneyler yapiyor.

Sinop Çocuk Üniversitesi Merkez Müdürü Doç. Dr. Nurhan Öztürk, “Sinop Çocuk Üniversitesi Bilim Senligi bugün kapilarini açti. Binlerce ögrencinin gelmesini hedefledigimiz bir proje. Içeriginde çesitli gösteri deneyleri, 3D tasarim içerikli teknoloji atölyeleri, zeka oyunlari ve sanat etkinlikleri gibi birçok etkinlik yer almakta. Her yas grubuna uygun etkinlikler var, ilkokul, ortaokul, lise ve üniversite ile birlikte tüm halkimizin davetli oldugu bir proje. Gayet renkli eglenceli bir ortam. Her saat basinda ortalama 600-700 kadar ögrenciyi agirlamayi planliyoruz. Tüm egitim kurumlarinin farkli yas gruplarini davet ettik, farkli kurumlarla is birligimiz var, kurumlarin kurdugu stantlarda farkli etkinlikler gerçeklestiriliyor” diye konustu.

Bilim senliginin açilisina Sinop Vali Yardimcisi Ali Osman Bulat, Belediye Baskan Yardimcisi Önder Serdar Öztürk, Sinop Üniversitesi Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Hülya Turan ve kamu kurum amirleri katildi.

150 kisilik ekiple 60 atölyede düzenlenen etkinlikler 3 gün boyunca sürecegi kaydedildi.
Kaynak: İHA