Nilhan Osmanoglu Dedesi Sultan Abdülhamid Han'i Anlatti

Kilis 7 Aralik Üniversitesinin 15. kurulus yil dönümü nedeniyle üniversitenin Tarih Toplulugu tarafindan “Sultan Abdülhamid Han ve Dönemi” konulu söyleside Nilhan Osmanoglu, dedesi 2. Abdulhamit Han’i anlatti.

Nilhan Osmanoglu Dedesi Sultan Abdülhamid Han'i Anlatti
Fen-Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda Tarih Bölümü Ars. Gör. M. Orkun Ikinci’nin sunuculugunu yaptigi söyleside Sultan II. Abdülhamid’in besinci kusaktan torunu Nilhan Osmanoglu, Sultan II. Abdülhamid’in hayati ve ailesi hakkinda bilgiler vererek Abdülhamid Han döneminin genel portresi ve yönetim anlayisini anlatti. Dinleyicilerin, Sultan Abdülhamid Han ve onun padisah oldugu döneme dair sorularini yanitlayan Osmanoglu; Sultan Abdülhamid’in sehzadelik dönemindeki hayatini ve aliskanliklarini, tahta çiktigi zaman içinde bulundugu sartlari, padisahligi süresince uyguladigi politikalari, o süreçte hayata geçirilen projeleri ve Abdülhamid Han’in ilmi siyaset ve istihbarat gibi konulardaki dehasini, hayatindan örneklerle açiklayarak Sultan Abdülhamid Han’in Islam medeniyetiyle batinin sentezini çok iyi dengeleyen bir padisah oldugunu vurguladi.

Program, Fen-Edebiyat Fakültesi Dekani Prof. Dr. M. Fatih Kanter’in konusmaci Nilhan Osmanoglu’na çiçek ve belge takdiminin ardindan sona erdi.
Kaynak: İHA