Meme Kanserine 'Pembe Farkindalik'

Uludag Elektrik, meme kanserine dikkat çekmek hedefiyle hayata geçirdigi pembe fatura uygulamasini bu yil da sürdürdü. Ekim ayinin ’Meme Kanseri Farkindalik Ayi’ olarak anilmasi sebebi ile bu hastaliga dikkat çekmeyi hedefleyen sirket, faturalarini pembe renkte tasarlayarak müsterilerine ulastiriyor.

Meme Kanserine 'Pembe Farkindalik'
Saglik, sosyal ve çevre alanlarindaki ihtiyaçlar dogrultusunda toplumda bilinç olusturmayi hedefleyen Uludag Elektrik, meme kanserine dikkat çeken pembe fatura projesini 2019 yilindan bu yana devam ettiriyor. Sirket, hizmet verdigi tüm müsterilerine erken teshisin önemine dikkat çeken mesajin yer aldigi pembe faturalari gönderiyor. "Korkma, farkinda ol! Düzenli kontrol ve mamografi sizi meme kanserinden korur" mesajli pembe faturalari müsterilerine ulastiran Uludag Elektrik, bu çalismasi ile dünyada en sik görülen kanser türü olan meme kanserine yönelik farkindalik olusturuyor.

"Erken teshisin önemine dikkat çekmek istedik"

Projenin çok önemli ve degerli oldugunu vurgulayan Uludag Elektrik Genel Müdürü Ali Erman Aytac, "Meme kanseri, dünyada en çok görülen kanser türü. Bu anlamda kadinlarin hayatinda büyük bir risk teskil eden meme kanseri için Uludag Elektrik olarak 2019 yilinda hayata geçirdigimiz pembe fatura projemiz, bizim için çok degerli. Elektrik faturalarinin vatandaslarimiz tarafindan titizlikle takip edilen ve incelenen bir evrak olmasi sebebiyle bu platformda yer verilen açiklama ve mesajlar da yogun bir sekilde okunuyor. Her yil Meme Kanseri Farkindalik Ayi’nda yürüttügümüz projemiz ile bu kanser türüne yönelik bilinçlendirmeye bir katki da biz saglamayi hedefliyoruz. 3 milyon müsterimize ’Korkma, farkinda ol! Düzenli kontrol ve mamografi sizi meme kanserinden korur’ mesajinin yer aldigi pembe faturalarimizi ileterek, bu saglik sorununa karsi farkindalik olusturmayi hedefliyoruz. Islem merkezlerimizde çalisanlarimiz pembe kurdele takarak da konuya dikkat çekmeyi hedefliyor. Yine kurum içerisinde kadin çalisanlarimiza yönelik beslenmenin kanser üzerindeki etkisi ve kendi kendine muayenenin önemini vurgulayan egitimler düzenledik. Web sitemiz ve sosyal medya hesaplarimiz gibi dijital mecralarda logomuzu pembe renkte tasarlayarak, binamizin aydinlatmasini da pembe renge çevirerek, tüm platformlarimizda meme kanserine dikkat çekiyoruz. Yüzde 50’den daha fazla kadin çalisan oranina sahip bir sirket olarak, kadinlarin daha saglikli bir gelecege sahip olmalari için bir farkindalik isigi yakmaya çalisiyoruz" dedi.

Kaynak: İHA