Konya Tropikal Kelebek Bahçesi 450 Bin 739 Ziyaretçiyi Agirladi

Konya’nin merkez Selçuklu Ilçe Belediyesi Konya Tropikal Kelebek Bahçesi yilbasindan bu yana 450 bin 739 ziyaretçiyi agirladi.

Konya Tropikal Kelebek Bahçesi 450 Bin 739 Ziyaretçiyi Agirladi
Selçuklu Belediyesi tarafindan Konya’ya kazandirilan Konya Tropikal Kelebek Bahçesi Konya’nin favori ziyaret mekanlari arasinda yer aliyor. Geçtigimiz yil Mevlana Müzesi’nden sonra Konya’da en çok ziyaret edilen mekani olmayi basaran bahçede bu yil da yogun bir ziyaretçi trafigi yasaniyor.

Sadece yerli turistlerin degil yabanci turistler ve tur operatörlerinin de ugrak mekani olmayi basaran Konya Tropikal Kelebek Bahçesi yilbasindan bu yana da 450 bin 739 ziyaretçi sayisina ulasarak önemli bir rakama daha ulasti. 7 bin 600 metrekare kullanim alanina sahip olan Tropikal Kelebek Bahçesi; 3 bin 500 metrekare yürüyüs alanina sahip. Ekvatoral iklim kosullarina göre yaz-kis 28 derece sicaklik ve yüzde 80 nem degerine sahip olan bahçede 40 farkli türde 20 bin kelebek ve 195 civarinda bitki türü ile ziyaretçilere farkli bir dünyanin kapilarini açiyor. Bahçede ayrica kral yilan, dev salyangoz, papagan gibi canlilar yasiyor. Bahçeye gelen misafirler kelebekleri kendi nektar bitkileri etrafinda uçarken gözlemleyebiliyor. Tropikal Kelebek Bahçesi Pazartesi günü hariç haftanin her günü 09.00- 17.00 saatleri arasinda ziyaret edilebiliyor.

“Tropikal Kelebek Bahçemiz yilin her döneminde ilgi görmeye devam ediyor”

Konya Tropikal Kelebek Bahçesi’nin sehre gelen misafirleri agirlamak adina çok önemli bir yere sahip oldugunu ifade eden Selçuklu Belediye Baskani Ahmet Pekyatirmaci, “Selçuklu Belediyemiz tarafindan sehrimize kazandirilan Konya Tropikal Kelebek Bahçemiz yerli ve yabanci turistlerin, fotograf tutkunlarinin, dogaseverlerin önemli ziyaret tercihlerinden biri haline geldi. Bu yogunlugun yaz aylarinda zirveye çikmasi sonucu Temmuz ayinda rekor ziyaretçi sayisina ulasmistik. Agustos, Eylül ve Ekim ayinda da devam eden ziyaretçi yogunlugumuz yine rekor seviyelere ulasti ve bu süre zarfinda misafir sayimiz Ocak ayindan bu yana 450 bin 739’a ulasti. Sehrimizin ev sahipligi yaptigi ulusal ve uluslararasi etkinlikler de yine Konya Tropikal Kelebek Bahçemizin dünya arenasinda da bilinirliligini arttirdi. Belediye olarak katildigimiz fuarlarda da Bahçemizi tanitmaya devam ediyoruz. Ilimizin Mevlana Türbesinden sonra en çok ziyaret edilen mekanlarindan olan bahçemiz sembol mekanlardan birisi olarak sehrimize gelen misafirlerimizi agirlamaya devam ediyor. Ben herkesi, farkli renk ve türleriyle dogusundan itibaren bir mucize olan kelebeklerin yasamlarina taniklik etmek üzere ülkemizin ve dünyanin her yerinden Konya Tropikal Kelebek Bahçemize davet ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA