Hatay Arkeoloji Müzesi Ögrencileri Agirladi

Dünyanin en büyük mozaik müzesi olan Hatay Arkeoloji Müzesi, ‘Müzeler Varligim, Kültürüm Mirasim’ projesi çerçevesinde 24 ögrenciyi misafir etti.

Hatay Arkeoloji Müzesi Ögrencileri Agirladi
Il Milli Egitim Müdürlügü, Antakya Ilçe Milli Egitim Müdürlügü, Hatay Bilim ve Sanat Merkezi ve Hatay Arkeoloji Müzesi isbirligi ile gerçeklesen ve bu yil ikincisi düzenlenen projede, ögrencilerin kültürel miras konusunda bilgilerini ve farkindaliklarini arttirmasi hedeflendi. Rehber ve ögretmenleri esliginde müzeyi gezen ögrenciler, tarihi eserler hakkinda detayli bilgilere ulasma sansi yakaladi.

Müzeler Varligim Kültürüm Mirasim Projesi yürütücüsü, sinif ögretmeni Müge Yurd, amaçlarinin müzelerde uygulanacak etkinliklerle ögrencilerin kültürel miras konusunda bilgilerini ve farkindaliklarini arttirmak oldugunu belirterek, “Projemizin amaci, okul disi ögrenme ortamlarindan, en etkili oldugunu düsündügümüz müzelerin bir egitim ortami görülmesini saglamaktir. Bunun yani sira buralarda çocuklarin hem etkilesimli olarak disiplinler arasi uygulamalarla tanismalarini saglamak hem de kültürel miraslarini yakindan tanimalarina vesile olmaktir. Hatay ilimizdeki 7 tane müzemizi seçtik, her birinin temalarina uygun olarak uzman akademisyenler esliginde etkinlikler hazirladik. 24 tane ögrencimiz bu proje dahilinde hem müzelerden bir egitim ortami olarak faydalanacaklar hem de kültürel miraslarini koruma yönünde farkindalik olusturacaklar” dedi.

Hatay Arkeoloji Müzesi Müdürü Ayse Ersoy ise ögrencilerin eserleri yerinde görme imkani buldugunu belirterek, “Dünyanin en büyük mozaik müzesinde, ögrencileri agirlamak bizleri son derece memnun etti. Ögrenciler, burada rehberimiz esliginde tüm eserleri yerinde görme ve tanima sansi yakaliyor. Emegi geçenlere tesekkür ediyoruz” dedi.

Geziye katilan ögrencilerden Piraye Siir Öztürk, Fatma Sural ve Rüzgar Çolak da, eserleri yakindan tanimanin ve merak ettiklerini sormanin mutlulugunu yasadiklarini ifade ettiler.

21 Ekim tarihine kadar devam edecek projede ögrenciler, Hatay Arkeoloji Müzesi’nin yani sira, Sehir Müzesi, Tibbi ve Aromatik Bitki Müzesi, Cam Müzesi, Gastronomi Müzesi, Tarim Müzesi ve Zeytin Müzesi’ni de yakindan tanima sansi bulacak.
Kaynak: İHA