Esenler'de 2022-2023 Kültür Sanat Sezonunun Açilisi Yapildi

Esenler’de 2022-2023 Kültür Sanat sezonu, düzenlenen törenle açildi. Törende konusan Esenler Belediye Baskani Mehmet Tevfik Göksu, "Böyle bir kültür öncüsünün adini verdigimiz Evliye Çelebi Kültür sezonumuzu baslatiyoruz” dedi.



Esenler Belediyesi tarafindan düzenlenen 2022-2023 Kültür Sanat sezonu, "Evliya Çelebi’nin Izinde" sloganiyla sezona özel pek çok etkinligin yapilacagi yeni sezonun starti, Yildiz Teknik Üniversitesi Tarihi Hamam’da verildi.

Programa Esenler Belediye Baskani Mehmet Tevfik Göksu, Esenler Kaymakami Adil Karatas ve birçok vatandas katildi.

2022-2023 Kültür Sanat sezonunda festivaller, söylesiler, sergiler, gezi programlari, tiyatrolar, film gösterimleri, konserler, fuarlar, anma programlari, yarismalar, seminerler, egitimler gibi pek çok özel etkinlikler yazar Evliya Çelebi’nin adinin verildigi kültür sanat sezonunda gerçeklestirilecek.

Açilis programinda konusan Esenler Belediye Baskani Mehmet Tevfik Göksu, “Bugün 2022-2023 Kültür sezonumuzun baslangiç günü. Biz Esenler Belediyesi olarak her sene sezonumuza bir isim veriyoruz. Bu isimi verirken yasadigimiz sezonun ruhuna uygun olarak ayarliyoruz. Bu yil ki sezonumuzun adini da Evliya Çelebi Kültür Sezonu olarak gerçeklestirdik. Evliya Çelebi Istanbul’da dogmus. Ama yasaminin büyük bir bölümünü bu cografyanin bütün sinirlarini gezmis bir tasavvuf erbabi. Ve yasadiklarini bir kitaba döndürmüs önemli bir kültürü öncüsü. Biz de bugün Esenler Belediyesi olarak böyle bir kültür öncüsünün adini verdigimiz Evliye Çelebi Kültür sezonumuzu baslatiyoruz. Kültür sezonumuzda Evliya Çelebi’nin konseptine uygun olarak gerçeklestiriyoruz. Evliya Çelebi için anlatilan hikaye sudur: Peygamber Efendimizi rüyasinda görüyor ’Sefaat ya Resulallah’ diyecekken ’Seyahat ya Resulallah’ diyor. Biz de Evliya Çelebi sezonu olarak Esenler’de çok genç nüfusa sahibiz. Ilçede yaklasik 150 bin gencimiz var. Bu gençlerimiz basta olmak üzere her bir kültürel degeri ve kodu gidip görmelerini buraya getirmelerini saglayacak. Büyük bir kültür etkinligi yapacagiz. Bunun içindir ki bu sene Kültür Müdürlügü bütçemizi yüzde 658 artirarak büyük bir yogunlukla buna önem verecegiz. Binlerce program var. Geçen sene Süleyman Çelebi Kültür Festivalimizde 2 bin 343 program yapmisiz. 96 milyon etkilesime ulasmisiz. Tesriflerinizden dolayi herkese tesekkür ediyorum” dedi
Kaynak: İHA