Emekli Astsubayi 200 Bin Lira Dolandirilmaktan Polisin Dikkati Kurtardi

Balikesir’in Bandirma ilçesinde emekli astsubay Hayri Ekim’i kendilerini polis diye tanitan dolandiricilarin elinden polis memurlarinin dikkati kurtardi. Sahte polislere 200 bin lira parasini son anda kaptirmaktan kurtulan Ekim, kendine yardimci olan polis memurlarina yaptigi Atatürk resimlerini hediye etti.

Emekli Astsubayi 200 Bin Lira Dolandirilmaktan Polisin Dikkati Kurtardi


Emekli Astsubay Hayri Ekim (76) adli vatandasi telefonla dolandirilmak istenirken konusmalarina sahit olan Asayis Büro memuru Hakan Bas, Samet Karakas ve Murat Saçan tarafindan dolandiricilik olayi önlendi. Hayri Ekim, 200 bin lira parasini dolandirilmaktan kurtaran polis memurlarina kendi yaptigi hat sanati eserlerini hediye etti. Dolandiricilik olayini basinla paylasan Hayri Ekim, “Basin toplantimizin amaci vatandaslarimizi bilgilendirmek ve benim gibi sikintilar yasamamasidir. Vatandaslarimiz bu konunun ne kadar ciddi oldugunu anlamasidir. Dolandirici olan kisiler, acayip bir egitim görmüsler. Bunlar hâkim ve savcilari dolandirdiklarina göre Türkiye’de dolandirilmayacak hiçbir insan yoktur. Telefonla arayan birçok firmalarla bilgilerimizi paylasiyoruz. Dolandiricilarin ellerine bu bilgiler dolayli olarak geçmis oluyor." dedi.

Emekli Astsubay Ekim, yasadigi olaya iliskin, "3 gün önce kendilerinin polis oldugunu söyleyen kisiler beni telefonla aradilar. FETÖ operasyonu kapsaminda benim yardimci olmami istediler. Milliyetçi duygularimdan faydalanarak olaya girdiler. Bende inandim. Sabah birkaç kez aradiktan sonra 09.00 tekrar arayarak bankadaki parami baska bir bankaya aktarmam gerektigini, bu yolla da bankadaki FETÖ’cü memurlari açiga çikaracaklarini söylediler. Sifre olarak da dogum tarihim olan 1946 sifresini kullanmami istediler. Ancak banka o sifreyi kabul etmeyince telefonla baska sifre verdiler. Parayi yatirdim. O polislerle tanismak için Emniyet Müdürlügüne gittim. Kapi önünde beni tekrar arayarak mutlaka eve gitmemi istediler. Polis memurlari konusmalari duyarak benim dolandirildigimi anladilar." ifadelerini kullandi. Ekim, söyle devam etti:

"Polis memurlari dolandiricilarin kimlikleri sorunca onun bir komiser olmadigini teyit ettiler. Çok kisa sürede polis memurlariyla bankaya giderek islemi iptal ettirdik. Birkaç dakikayla parami kurtardim. Böyle bir durumla karsilasacak olan vatandaslari uyarmak adina bu açiklamalari yapiyorum."

Hat sanatçisi olan Hayri Ekim kendi yaptigi Atatürk resimlerini polis memurlari Hakan Bas, Murat Saçan ve emniyet güvenlik personeli Samet Karakas’a hediye etti.
Kaynak: İHA