Edirne'de Ticari Taksi Sürücülerine Ceza Yagdi

Edirne Il Emniyet Müdürlügü Trafik Tescil ve Denetleme Subesi ekiplerince ticari taksi ve toplu tasima araçlarina yönelik yapilan denetimlerde, belediyeden çalisma soför kartlari olmadigi tespit edilen 6 ticari taksi sürüsüne toplam 10 bin 938 TL cezai islem uygulanirken, 2 ticari taksi ise trafikten men edildi.

Edirne'de Ticari Taksi Sürücülerine Ceza Yagdi
Il Emniyet Müdürlügü Trafik Tescil ve Denetleme Subesi ekiplerince; ticari taksi ve toplu tasima araçlarinda sigorta, muayene, ruhsat SRC, psikoteknik, belediye karti ve emniyet kemeri denetimi gerçeklestirildi.

Talatpasa Asfalti’nda ve kentin diger islek noktalarinda ticari taksi ve toplu tasima araçlarina yönelik denetim yapan ekipler, kural ihlali yapan sürücüleri kiskivrak yakaladi.

Toplu tasima araçlari ve ticari taksilere yönelik yapilan denetimlerde, araç muayenesini yaptirmayan ve belgeleri eksik olan sürücülere cezai islem uygulandi. Ticari taksi ve toplu tasima araçlarini tek tek durduran polis ekipleri; muayene, sürücü kimlikleri, SRC ve psikoteknik belge gibi çesitli konularda sorgulama yapti. Yapilan sorgulamada evraki eksik olan sürücüler cezadan kaçamadi. Evraki tam olan sürücülere tesekkür ederek hayirli günler dileyen polis ekipleri, denetimden kaçmaya çalisan sürücülere ise geçit vermedi. Denetimler sirasinda SRC ve piskoteknik belgesi olmayan ticari bir taksi sürücüsüne 637 lira cezai islem uygulanirken, araç sahibine ise 3 bin 216 lira ceza kesildi.

Öte yandan, daha önceki denetimlerde uyarilan ve yapilan sorgulamada aracinin muayenesinin eksik oldugu tespit edilen toplu tasima sürücüsüne ise 888 lira cezai islem uygulandi.

Trafik Tescil ve Denetleme Sube Müdürlügü ekiplerince toplu tasima araçlarina yönelik trafik denetimlerinin artarak devam edecegi belirtildi.
Kaynak: İHA