Denizli'de Ilk Kez Çocuk Üroloji Uzmani Görev Yapmaya Basladi

Denizli Devlet Hastanesi’ne yeni bir yan dal eklenmesiyle birlikte il genelinde ilk kez Çocuk Üroloji uzmani görev yapmaya basladi.

Denizli'de Ilk Kez Çocuk Üroloji Uzmani Görev Yapmaya Basladi


Denizli Devlet Hastanesi’ne yeni bir yan dal daha eklendi. Çocuk Üroloji Uzmani Op. Dr. Aykut Akinci Denizli Devlet Hastanesi’nde hasta kabulüne baslamasiyla birlikte Denizli’de ilk kez Çocuk Üroloji Uzmani görev yapmaya basladi.

Çocuk Üroloji Uzmani Op. Dr. Aykut Akinci alaniyla ilgili bilgi verdi. Çocuk Ürolojisinin, Üroloji ya da Çocuk Cerrahisi ihtisasinin üzerine yapilabilen bir üst ihtisas oldugunu belirterek, “Çocuk ürolojisi, anne karnindan baslamak üzere, yenidogan ve sonraki dönemlerde görülebilen dogustan ya da sonradan gelisen üriner (böbrekler, idrar torbasi ve idrar kanallari) ve genital (iç ve dis üreme organlari) sisteme ait hastaliklar ve bunlarin tedavisi ile ilgilenir. Çocuklar eriskinlerin belli bir ölçekte küçültülmüs hali degildir. Bu yüzdendir ki hastaliklarina yaklasim gelisimini tamamlamis eriskinlerden oldukça farklidir ve bu alanda özellesmis doktorlar tarafindan degerlendirilmelidir” dedi.



Çocuk Üroloji kliniginde 0-18 yas araligindaki hastalarda dogumdan önce bilinen ve dogum sonrasi ortaya çikan ürolojik hastaliklara yönelik teshis, tedavi ve takiplerin yapildigini söyleyen Op.Dr. Aykut Akinci, “Klinigimizde sünnet, hatali sünnet düzeltilmesi, gömük penis, penis egriligi, inmemis testis, hidrosel (su fitigi), kasik fitigi, hipospadias (peygamber sünneti), böbrek reflüsü, böbrek genislemesi, böbrek taslari, idrar kaçirma gibi hastaliklarla ilgileniyoruz. Çocugunuz ürolojik hastaliklardan herhangi birine sahipse veya bu hastaliklardan birinin olduguna süpheleniyorsaniz, çocugunuzla birlikte Çocuk Üroloji Klinigine basvurabilirsiniz” dedi.

Kaynak: İHA