Battalgazi'de Derme Deresi Projesi 2023'De Tamamlanacak

Malatya Battalgazi Belediye Baskani Osman Güder, çalismalari tüm hiziyla devam eden Derme Deresi Yürüyüs Alani Proje alaninda incelemelerde bulunarak, yetkililerden bilgiler aldi. Baskan Güder, Battalgazi’nin çehresini degistirecek 72 milyonluk Derme Deresi Yürüyüs Alani Proje’nin Battalgazi’nin estetigine estetik güzelligine ise güzellik katacagini belirterek, Cumhuriyetin 100.yilina burayi tamamlamayi hedeflediklerini vurguladi.

Battalgazi'de Derme Deresi Projesi 2023'De Tamamlanacak
Hayata geçirilmesiyle çevreyolu alti tabirini ortadan kaldiran ve Sehit Fevzi Mahallesi’ndeki kentsel dönüsüm çalismasiyla bütünlesen Derme Deresi Yürüyüs Alani Projesi’ndeki çalismalar tüm hiziyla devam ediyor. Sehit Fevzi Mahallesi ve Selçuklu Mahallesi’ni kapsayan toplam alan üzerinde çalismalari devam eden ve içerisinde ise sosyal tesisler, yürüyüs ve bisiklet yollari, çardaklar, isik tüneli, çocuk oyun alanlari, spor alanlari, kaykay pisti, seyir terasi, kitap kafe, amfi tiyatro, mescit, selale gölet, kanal üstü yaya köprüsü ve viyadük yer aldigi proje alaninda incelemelerde bulunan Battalgazi Belediye Baskani Osman Güder, birim müdürlerinden bilgiler aldi.

“Herseyin en güzelini, en iyisini hak ediyorlar”

Incelemelerin ardindan kisa bir açiklama gerçeklestiren Baskan Güder, “Medeniyetlerin sekillendigi kadim ilçe Battalgazi’mizi gelecege hazirlamak, güzellestirmek, eksikliklerini gidermek için durmadan, canla basla çalismaya devam ediyoruz. Bizim bu ilçe için hizmet sözümüz var. Hizmetlerde de destan yazmaya devam ediyoruz. Bugünde türkülere konu olmus Derme Deresi Yürüyüs Proje alaninda incelemelerde bulunuyoruz. Uzun yillardan beri burasi kötü durumdaydi. Eski yerleske alanlarinin oldugu ve yatirimin sinirli geldigi bölgelerdi. Seçim zamani hayallerimiz arasinda buraya yatirimlar yapmak vardi ve hamdolsun ki bunu basardik. 24 Ocak depreminden sonra burada bir kentsel dönüsüm çalismasi baslattik. Hemen yani basinda Battalgazi Belediyesi olarak Derme Deresi Projesine basladik. Çevreyolu alti tabirini ortadan kaldirarak, diger bölgelerle arasindaki gelismislik düzeyini en aza indirdik. Proje alanindaki çalismalarimizda devam ediyor. Tüm sosyal aktivitelerin yapilacagi bir alan olusturuyoruz. Tamamlanmasiyla ailelerimiz burada çok güzel vakit geçirecek. Insallah Cumhuriyetimizin 100.yilina burayi tamamlamayi hedefliyoruz. Ilçemizde devam eden 5-6 tane vizyon projemiz var. Bu projelerimizin de çalismalari devam ediyor. Ilçemizdeki vatandaslarimiz her seyin en güzelini, en iyisini hak ediyorlar. Insallah ilçemizi güzel hizmetlerle bulusturmaya devam edecegiz. Milletimize hizmet yolunda asla durmayacagiz” dedi.

Kaynak: İHA