Akdag Sezona Hazirlaniyor

Samsun Büyüksehir Belediyesi, bölgenin ve sehrin kis turizm merkezi olan Ladik Akdag’da yol genisletme çalismalarinin yüzde 80’ini tamamladi.

Akdag Sezona Hazirlaniyor
Büyüksehir Belediyesi, vatandaslarin daha güvenli ve rahat seyahat edebilmeleri için il genelindeki yol bakim, onarim ve genisletme çalismalarini sürdürüyor. Yol Yapim, Bakim Onarim Dairesi Baskanligi ekiplerince yürütülen çalismalarla gerek kent merkezlerinde gerekse ilçelerdeki yollarda yogun bir mesai gerçeklestiriliyor. Belirli bir program çerçevesinde gerçeklesen yatirimlarla, vatandaslara konforlu bir ulasimin kapilari aralaniyor.

Yol genisligi 5 buçuk metreden 9 metreye çikti

Çalisma yapilan o yerlerden biri de bölgenin ve sehrin en önemli kis turizm noktasi olan Akdag. Daha önce kayak merkezine giden yolun genisligi 5.5 metreyken Büyüksehir Belediyesi’nin yaptigi genisletme çalismalari ile 9 metreye çikarildi. A ve B tipi sathi kaplamalari yapildi. Parklanma noktalari da insa edilen ve yüzde 80’i tamamlanan yol çalismalarinin kayak sezonunun öncesine kadar bitirilmesi hedefleniyor.

“Uzun ömürlü yollar hizmete aliniyor”

Ilçenin altyapisini saglamlastirarak uzun ömürlü yollari hizmete sunduklarini ifade eden Samsun Büyüksehir Belediye Baskani Mustafa Demir, "Söz verdigimiz her hizmetin takipçisiyiz. ‘Yol medeniyettir’ ilkesinden hareketle basta sehir merkezi olmak üzere kentin tüm bölgelerindeki yol eksikliklerini gidermek için canla basla çalisiyoruz. Sehrin prestij bölgelerini Samsun’a yakisir hale getiriyoruz. Merkezden ilçelere ve köylere ulasan yollardaki bozukluklari tek tek tespit edip yeniden yapiyoruz. Samsun’un saglikli ve marka kent olma yolundaki yatirimlarimizi sürdürürken ihtiyaçlarini da göz ardi etmeden çalisiyoruz. Yol bu ihtiyaçlarin en basinda geliyor. Bugüne kadar oldugu gibi bundan sonra da ilçe, mahalle ya da köy ayrimi gözetmeden Büyüksehir Belediyesi’ne ihtiyaç duyulan her noktaya hizmet ulastirmaya devam edecegiz" dedi.

Kaynak: İHA