13 Bin Kilometredeki 2000 Model 'Sahini'ne Gözü Gibi Bakiyor

Elazig’da galericilik yapan bir vatandas, fabrikadan çiktigi gibi orijinalligini koruyan 13 bin kilometredeki 2000 model otomobiline gözü gibi bakiyor. Aracina deger biçemeyen vatandas, aracini her sabah temizliyor.

13 Bin Kilometredeki 2000 Model 'Sahini'ne Gözü Gibi Bakiyor
Elazig’da yasayan Ali Hidir Özgür, bir arkadasinin 2000 yilinda aldigi ve garajinda muhafaza ettigi 13 bin kilometredeki Sahin IE model araci satin aldi. Aldigi otomobili kilometre yazmasin diye çekici ile galerisine getiren Özgür, otomobile gözü gibi bakmaya basladi.

22 yildir trafige çikartilmayan otomobil fabrikadan ilk çiktigi gibi dururken, degisen parçasi olmamasiyla da dikkat çekiyor. Galeride baska araçlarinin oldugunu fakat sadece buna önem verdigini aktaran Ali Hidir Özgür, ’’Her sabah temizligini yapiyoruz. Araçta toz olmasini istemiyoruz. Fiyatta anlasacagimiz rakamlar olursa da satacagiz’’ dedi.



’’Üstünde toz olmasi dahi bizi rahatsiz ediyor’’

Aracin 2000 model IE serisi oldugunu belirten Özgür, ’’Araca bu zamana kadar hiç tüp takilmamistir. Kilometresi 13 bindedir. 2000 yilinda bir vatandas bu araci alarak garajinda muhafaza etmis. Sadece bakimlari için disari çikarmis. Muayene zamani geciktirmeden yaptirmis. Çok fazla kullanilmamis. Biz araci bulundugu kapali garajdan gidip teslim aldik. Yag ve su bakimlarini yaptik. Su anda aracin herhangi bir sikintisi yok. Zaten aracimizda boya ve degiseni yok. Kilometresi 13 binde, bu aracin emsali Türkiye’de yok. Galerimizde diger araçlarimiz kirli olsa da çok önemli degil. Fakat bu araç temiz olmalidir. Her sabah geldigimizde aracimizi temizliyoruz. Bu araca gözümüz gibi bakiyoruz. Üstünde bir toz olmasi dahi bizi rahatsiz ediyor. Böyle bir araç insanin eline kolay geçmez” diye konustu.

Kaynak: İHA