Samsunlu Çerkes Gecesi Ve Gülcan Altan Konseri

Samsun’da Çerkes kültürünü yasatmak ve aralarindaki baglari güçlendirmek amaciyla düzenlenen gecede sanatçi Gülcan Altan sahneye çikti.

Samsunlu Çerkes Gecesi Ve Gülcan Altan Konseri
Adige Kültür Dernegi ile Nart Gençlik ve Spor Kulübü tarafindan organize edilen Çerkes gecesi, Vedat Türkali Kültür Merkezi’nde yapildi. Geceye, Atakum Belediye Baskani Cemil Deveci, Adige Kültür Dernegi Baskani Hatice Özer, Samsun’daki Çerkesleri katildi.

Gecenin açilis konusmasini yapan Adige Kültür Dernegi Baskani Hatice Özer, Samsun’un kültürel ve sanatsal yasamina da katkida bulunmak ve Çerkes kültürünü tanitmak amaciyla böyle bir programi düzenlediklerini söyledi.

Geceye katilarak destek verenlere tesekkür eden Özer, yapilan her etkinlikle Çerkeslerin arasindaki bagin daha da güçlendirildigini, bu tür etkinliklerin artarak devam edecegini söyledi.



Yapilan konusmanin ardandan söylenen Çerkes müzigi esliginde Çerkeslerin gelenek ve göreneklerinin anlatildigi halk danslari gösterileri yapildi. Gecede sahneye çikan sanatçi Gülcan Altan, Adigece, Abhazca ve Türkçe sarkilar seslendirdi.

Bütün halklarin baris içinde kol kola yasamasi gerektigini belirten Gülcan Altan, bu konuda Türkiye’nin bir mozaik olduguna dikkat çekti. Samsun’un baba vatani oldugunu belirten Altan, Samsun’daki Çerkeslerle bulusmasina vesile olanlara tesekkür etti. "Çarsamba’yi Sel Aldi" türküsü ile konserini tamamlayan Altan’nin kendisinin kaleme aldigi "Boyun Egme" adli eserine davetlilerle eslik etti.

Gecede, Çerkes kültürü ve tarihine iliskin sunum da yapildi.
Kaynak: İHA