Samsun Itfaiyesi Ilk 8 Ayda 4 Bin Olaya Müdahale Etti

Samsun Büyüksehir Belediyesi (SBB) itfaiye ekipleri, 2022 yilinin ilk 8 ayinda 1500’ü yangin toplam 4 bin olaya müdahale etti.

Samsun Itfaiyesi Ilk 8 Ayda 4 Bin Olaya Müdahale Etti
SBB Itfaiye Daire Baskanligi tarafindan 2022 yili ilk 8 ayinda müdahale edilen olaylarin sayisi açiklandi. Ocak-agustos döneminde 1500’ü yangin toplam 4 bin olaya müdahale edildi.

SBB Baskani Mustafa Demir, Samsun’da 1925 yilinda kurulan itfaiye teskilatinda 236 personelin 17 ilçede araliksiz hizmet verdigini söyledi.

Demir, “98 yildir Samsun halkina hizmet etmeyi sürdüren itfaiyemiz bundan sonra da her türlü teknolojik gelismeleri takip ederek, profesyonel ekibiyle en iyi sekilde hizmet etmeyi, halkin yaninda olmayi sürdürecektir" dedi.



“Tehlike ile savasiyoruz"

SBB Itfaiye Daire Baskani Riza Zengin, itfaiyeciligin gönül isi oldugunu belirterek, “Tehlike ile savasiyoruz bizim meslekte. Ekiplerimiz fedakârca çalisiyor, istirahatli bile olsa bir yangin aninda hemen olay yerine gelebiliyor. Böyle bir birlikteligin olmasi bizi de mutlu ediyor. Basari da bu ekip organizasyonu ile geliyor. Yangin bölgesinde yüksek isi, kimyasal sizintilar, solunum zorluklari gibi birçok tehlikeyle karsilasiyoruz. Bu tehlikeler arasinda isimizi yaparken bizi mutluluga ulastiran sey bir canliyi kurtarmak, bir insan, kedi, köpek yavrusu. Bu sadece yanginda degil, arama kurtarma, trafik kazasi, deprem ve afetlerde bir canliyi kurtarmak bizim için çok önemli. Mal, canin yongasidir derler. Mallarini en az zararla kurtarmak da bize büyük keyif veriyor” diye konustu.

Kaynak: İHA