Karadeniz'in Ilk Bilim Merkezi'nin Yüzde 75'I Tamam

Samsun Büyüksehir Belediyesi (SBB) tarafindan yapilan ve Karadeniz’de ilk olacak ‘Bilim Merkezi ve Planetaryum’un insaatinin yüzde 75’i tamamlandi.

Karadeniz'in Ilk Bilim Merkezi'nin Yüzde 75'I Tamam
Samsun-Ordu karayolu Gelemen mevkisinde Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Arastirma Kurumu (TÜBITAK) is birligi ile kente kazandirilan Karadeniz Bölgesi’nin ilk Bilim Merkezi ve Planetaryum projesinde insaat çalismalari sürüyor. 12 bin metrekare büyüklügündeki proje, toplamda 27,3 milyon TL’ye mal olacak. Teknolojik alt yapisi ile Türkiye’nin en iyisi olacak planetaryumun yüzde 75’lik kismi tamamlandi.

SBB Baskani Mustafa Demir, bölgeyi her açidan ihya edecek olan proje içerisinde bilime, teknolojiye ve inovasyona ilgi duyan gençler için her ayrinti özel olarak tasarlandigini kaydetti.

Demir, “Hizmete açildiginda 7’den 70’e herkesin ilgi duyacagi bilim merkezinde gençlerin kendilerini tanimalari, hayallerini gerçeklestirmeleri, tasarlamalari ve üretmeleri için her olanak sunulacak. Bunun yani sira botanik bahçesi, alisveris merkezi ve otel gibi yasam alani olusturulacak merkez, özellikle egitim çaginda olan çocuklara kendi alanlarinda egitim hayatlarina çok büyük katki saglayacak. Yapi içerisinde ayni zamanda egitim seminerleri verilebilecek toplanti salonu ile yurt içi ve yurt disi sergilerin yapilacagi bir sergi alani yer alacak” diye konustu.

Gelecek nesillere yapilan yatirimlarin Türkiye’nin gelecegine yapilmis bir yatirim oldugunu belirten Demir, “Gençlerimizin spor, egitim, kültür, sanat ve bilim alanlarinda yetismesi ve çok basarili olmasi için sayisiz çalismalar yürütüyoruz. Bu hedef dogrultusunda her alanda çok önemli adimlar atiyoruz, atmaya da devam edecegiz. Karadeniz’de ilk olacak ‘Bilim Merkezi ve Planetaryum da o çalismalardan biri. Bu merkeze 7’den 70’e herkes ilgi duyacak. Basta gençlerimize, çocuklarimiza ve Samsun’da yasayan herkese farkli bir ufuk açacak, temel olusturacak. Insaat hizla ilerliyor, yüzde 75’i bitirildi” dedi.

Kaynak: İHA