Davullu Zurnali Yol Sevinci

Ordu’nun Akkus ilçesinde 10 mahalleyi birbirine baglayan yolun onarilarak asfaltlanmasinin sevinci yasaniyor. Çalismalari yerinde incelemek ve tamamlanan kisimlari hizmete açmak için Akkus’a giden Ordu Büyüksehir Belediye Baskani Mehmet Hilmi Güler, mahalle halki tarafindan davul zurna ile karsilandi.

Davullu Zurnali Yol Sevinci
Türkiye’nin en uzun kirsal yol agina sahip Ordu’da ulasim sorunlari çözülürken, ilçelerde mahalle yollari asfalta kavusuyor. Akkus ilçesinde yapimina baslanan

Gedikli, Çavdar, Meyveli, Kürekçili, Çayhanli, Çukur, Düvenceli, Yesilgüneycik, Damyeri ve Tuzak mahalleleri sakinleri yol sevinçlerini davul zurna ile kutladi.

“27 kilometrelik hatti asfalt ile bulusturacagiz”

Çalismalari yerinde görmek ve denetlemek için gittigi Akkus ilçesinin girisinde davul zurna ile karsilanan Ordu Büyüksehir Belediye Baskani Mehmet Hilmi Güler, ilçelerdeki alt ve üst yapi çalismalarinin yogun bir sekilde devam ettigini söyledi.

Akkus’taki asfalt çalismalarinin en kisa sürede tamamlanacagini dile getiren Baskan Güler, söyle konustu:

“Ordu Büyüksehir Belediyesi olarak ilçelerimizde yatirim çalismalarimiza devam ediyoruz. Ilçelerimizdeki alt ve üstyapi çalismalarimiz yogun bir sekilde devam ediyor. Bu kapsam da Akkus ilçemizde 10 mahallemizin yillardir bekledigi asfalt çalismasina basladik. Toplam 27 kilometrelik olan bu çalismalarimizda su ana kadar 10 kilometrelik bölüm tamamlandi. Geriye kalan bölümün de kisa süre içinde tamamlanmasi talimatini verdim. Biz Akkus’u ve Akkusluyu çok seviyoruz.”

Yillardir yolun yapilmasini bekleyen vatandaslar, Baskan Güler ve ekibine tesekkür etti. Yillarin hayalinin gerçege dönüstügünü görmekten son derece memnun olduklarini ifade eden vatandaslar, “Yillardir buranin asfaltlanmasini istiyorduk. Baskanimiz sag olsun bizim bu magduriyetimize kayitsiz kalmadi. Hayalimizi gerçege dönüstürdü. 10 mahallemizde bugün bayram var. Bizde mutlulugumuzu daha da taçlandirmak adina tarihi ana davul zurnayla eslik ettik. Allah Baskanimizdan razi olsun” diye konustular.
Kaynak: İHA