Ilk Pedali Kazakistan'da Çevirdi, Son Duragi Keçiören Oldu
Kazak Yazar Ahmet Baitursynov’un dogumunun 150’nci yil dönümü dolayisiyla ilk pedalini Kazakistan’da çeviren Kazak Sporcu ve Yazar Yernat Melsoglu’nun son duragi Keçiören oldu.

Altinok törende katilimcilara hitaben taptigi konusmada, “Kazak Yazar Ahmet Baitursynov’un dogumunun 150’nci yil dönümünde, Türk kültürünün tanitilmasi adina binlerce kilometre pedal çevirerek yolculugunu Keçiören’imizde tamamlayan Kazak Sporcu Yernat Melsoglu’nu tebrik ediyorum. Baitursynov, Kazak Türk düsünce hayatinda önemli bir yere sahiptir. Kazakistan’in egitim sisteminin sekillenmesinde nefer olmus bir yazar, sair ve düsünce insanidir. Onun dogum yil dönümünü Türk kültürümüzü yasatmak ve tanimak için bir vesile olarak gördük. Türkiye’nin sinirlari Edirne’den Kars’a kadar degildir. Bizim sinirlarimiz Tanri Daglari, Altaylar, Sibirya, Bati Avrupa, Ortadogu, Afrika’ya kadar uzanir. Bizler büyük bir medeniyetin ve ecdadin evlatlariyiz. Bu degerlerimize sahip çikan herkese sükranlarimizi sunuyoruz. Törenimize katilan Büyükelçimize ve tüm katilimcilara tesekkür ediyoruz” ifadelerini kullandi.
Kazakistan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Yerkebulan Sapiyev de Keçiören Belediye Baskani Turgut Altinok’un Türk kültürünü yasatmak ve tanitmak için büyük gayret gösterdigini belirterek, “Keçiören, Türk dünyasinin bir minyatürü gibidir. Bu bakimdan törenimizi burada gerçeklestirdik. Sporcumuza ve tüm misafirlerimize tesekkür ediyorum” diye konustu.
Kazakistan’dan pedal çevirmeye baslayan ve Gürcistan Batum üzerinden Rize, Trabzon, Samsun, Çorum ve son olarak Keçiören’e ulasan Kazak Sporcu Yernat Melsoglu da kendisini karsilayan herkese tesekkür etti.
