Fransiz Turistler Safranbolu'ya Getirilecek
UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer alan ve "En iyi korunan 20 kent" arasinda bulunan Karabük’ün Safranbolu ilçesine Fransiz turist getirilmesi için çalisma baslatildi.

Safranbolu Turizm Isletmecileri Dernegi Baskani Sebnem Urgancioglu Ergüder, proje üzerinde 1.5 yildir çalistiklarini belirtti.
Ergüder, "1.5 yildir üzerinde çalistigimiz Fransiz ve Avrupa pazari konusunda dün baslayan konuklarimizi agirliyoruz. Fransa’nin Nice, Cannes ve Paris’ten gelen 12 acenteciyi bölgemizde agirliyoruz. Bunda Kapadokya acentecileri ile kurdugumuz baglanti rol oynamisti" ifadelerini kullandi.
Safranbolu’ya gelen turistlerin günübirlik degil de daha uzun süre kalmalarini saglamayi amaçladiklarini ifade eden Urgancioglu, "Safranbolu’nun asla 1 günde bitmeyecegini düsünüyoruz. Sadece tarihi ile degil dogasiyla da konusulur olmasini arzu ediyoruz" dedi.
Urgancioglu, "2023 yilinda Fransa pazarina, 3 gece turlarina girmeye layik oldugumuzu düsünüyoruz. Bu anlamda bize destek veren herkese tesekkür ediyoruz" diye konustu.
Fransa’da turizm acenteciligi yapan Friedrich, "Ülkelerdeki karsilayici firmalarla çalisiyorum. Fransizlarin Samistal Travel ile Türkiye’ye gelis amacimiz Türkiye’nin farkli bölgelerine Fransiz seyahat severlere göstermek. Safranbolu’ya gelis amacimiz kenti kesfetmek ve safran tarlasinda safran toplamanin ne kadar önemli oldugunu Fransizlara göstermek. 3 gün boyunca Safranbolu’dayiz. Gerçekten çok güzel bir kent. Safranbolu Belediyesine de tesekkür ediyoruz. Soguk olmasina ragmen Safranbolu’ya gelmek, kesfetmek deger. Otantik turizmde farkli bir program yapmak ve yerel insanlarla kaynasmak farkli bir turizm çesidi" dedi.
