Adana'da DEAS Operasyonunda 3 Tutuklama

Adana’da terör örgütü DEAS’a yönelik operasyonda gözaltina alinan 6 kisiden 3’ü tutuklandi.

Adana'da DEAS Operasyonunda 3 Tutuklama
Adana Emniyet Müdürlügü Terörle Mücadele (TEM) Sube Müdürlügü ekipleri, ele geçirilen dokümanlarda Irak ve Suriye’de terör örgütü DEAS saflarinda silahli görev alip, kaçak yollarla yurda giris yapan yabanci uyruklu 7 süpheliyi tespit etti. Savciligin süpheliler hakkinda yakalama karari çikarmasinin ardindan TEM ekipleri operasyon için harekete geçti. Ekipler, özel harekat timlerinin de katilimiyla 11 Ekim günü safak vakti düzenlenen operasyonda 6 süpheliyi gözaltina aldi. Adresinde bulunmayan 1 süpheliyi ise yakalama çalismalarinin sürdügü bildirildi.

Emniyete götürülen süphelilerden H.Z.’nin (41), örgütün Suriye’de isgal ettigi bölgelerde keskin nisanci olarak görev yaptigi ortaya çikti. H.Z.’nin 2015 yilinda El-Kaide’de silahli faaliyet yürüttügü, daha sonra saf degistirerek DEAS’a katildigi belirtildi. H.Z.’nin silahli çatismalara katildigi ve örgüt isgalindeki bölgelerde nöbet tuttugu belirlendi.

M.A.’nin (21) ise Suriye’nin Rakka kentinde ailesiyle birlikte örgütsel egitim aldigi, DEAS saflarinda silahli çatismalara katildigi saptandi. M.S.H.’nin de (23) DEAS’in propaganda görüntülerinde figüranlik yaptigi kaydedildi. Emniyetteki islemlerinin ardindan adliyeye sevk edilen süphelilerden H.Z., M.A. ile M.S.H. çikarildiklari mahkemece tutuklanirken, digerleri ise tutuksuz yargilanmak üzere serbest birakildi.
Kaynak: İHA