Dicle Elektrik, Sanliurfa'da Sifir Faizli Tarimsal Elektrik Kredisini Anlatti
Sifir faizli tarimsal elektrik kredisiyle ilgili bilgilendirme kampanyasini sürdüren Dicle Elektrik, Sanliurfa’da çiftçiler, ziraat odalari ve sulama birligi temsilcileriyle bir araya geldi.

Toplantida konusan Dicle Elektrik Genel Müdürü Yasar Arvas, Ziraat Bankasi tarafindan tarimsal üretimde sifir faizli kredi kullandirilmasina iliskin uygulama esaslari tebliginin 15 Eylül 2022 tarihinde resmi gazetede yayinlanarak yürürlüge girdigine dikkat çekerek, sifir faizli destek kredisi için basvuran çiftçilerin borcunda anapara üzerinden de indirim imkani saglanacagini söyledi.
Bilgilendirme toplantisina katilim gösteren çiftçiler, oda ve sulama birligi temsilcilerinin sorularini Depsas Enerji Genel Müdürü Murat Karagüzel ile birlikte yanitlayan Arvas, yapilan toplantinin oldukça verimli geçtigini sözlerine ekledi.
Çiftçinin borcunda anapara üzerinden indirim yapilacak
Tarimsal sulama elektrik desteginden Çiftçi Kayit Sistemi (ÇKS) kaydi bulunan çiftçiler ve sulama birlikleri faydalanabilecek. Çiftçilere ve sulama birliklerine geçmis elektrik borçlari için 5 yil vadeli ve 10 milyon liraya kadar sifir faizli kredi imkani veriliyor. Verilen bilgiye göre, Dicle Elektrik, hizmet bölgesinde 2022 yili ve 2023 yilina yönelik olarak sifir faizli destek kredisi için basvuran çiftçilerin borcunda anapara üzerinden de indirim imkani saglayacak. Bu firsattan faydalanmak isteyen çiftçilerin Dicle Elektrik tarimsal sulama iletisim merkezi, ilçe yöneticilikleri ve müsteri memnuniyeti merkezlerinden ’Tarimsal Elektrik Borcu Kapatma Bildirim Formu’ alarak herhangi bir Ziraat Bankasi subesine basvurmalari gerekiyor.
Geçmis borçlar için sifir faizli, 5 yil vadeli kredi imkani saglanirken, cari borçlar için de yine hasat döneminde ödenebilen 1 yil vadeli sifir faizli kredi kullanilabiliyor.
