Yüregir'de Kentsel Dönüsümün Önemi Anlatiliyor

Yüregir Belediye Baskani Fatih Mehmet Kocaispir ve Dogu Akdeniz Insaat Müteahhit Birlikleri Federasyonu (DAIMFED) yönetimi, Yüregir ilçesinde vatandaslari kentsel dönüsüm çalismalari hakkinda bilgilendirdi.

Yüregir'de Kentsel Dönüsümün Önemi Anlatiliyor
Mahalle Mahalle Kentsel Dönüsüm projesi çerçevesinde mahalle gezilerine sürdüren DAIMFED Genel Baskani Mustafa Karslioglu ve yönetim kurulu üyeleri, Yüregir Belediye Baskani Fatih Mehmet Kocaispir ile beraber, Sehit Erkut Akbay Mahallesi sakinlerini ziyaret etti.

Belediye Baskani Fatih Mehmet Kocaispir, kentsel dönüsüm projelerini çok önemsediklerini belirterek, hiçbir fedakarliktan da çekinmediklerini kaydetti.

Kocaispir, “Ilçemizde yasayan insanlarimizin daha çok sosyal donatilarla ve refah düzeyi yüksek yerlerde yasamasi için yaptigimiz çalismalarin örnegi Sehit Erkut Akbay Mahallesi’nde gerçeklesiyor. Buradaki sorunlardan birisi mahalle sakinlerinin bazilarinin anlasmaya yanasmamasi. Bu saglandiginda hemen temeli atip en geç 2 yil içinde insanlarimiz evlerine kavusacaktir. Tüm proje ve detay bürokratik islemler tamamlanmis olup isimiz ihale asamasina gelmistir. Ayrica kentsel dönüsüm hakkinda DAIMFED’in yaptigi bu bilgilendirme atilimlarini yerinde buluyor ve takdir ediyoruz” dedi.

DAIMFED Genel Baskani Mustafa Karslioglu ise kentsel dönüsüm toplantilari ile ilgili Yüregir Belediyesi’nin diger belediyelere örnek olmasi gerektigini söyledi.

Karslioglu, “Mahalle Mahalle Kentsel Dönüsüm Projesi çerçevesinde bilgilendirme çalismalarimiz devam ediyor. Temel olarak belirledigimiz büyük otel lobilerinde degil de, vatandasin ayagina giderek bilgilendirip, yerinde dönüsüm asamasina nasil getirilir çabasi içerisindeyiz. Depreme dayanikli olmayan bir binanin yikilarak, bulundugu arsanin mevcut imarinda degisiklik yapilmadan, bunun yerine depreme dayanikli bir bina insa edilmesine önemli katki koyan herkesi yürekten kutluyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA