Ölçme Ve Degerlendirme Sinavinin Ilki Uygulandi

Bayburt’ta Efor Projesi dahilinde ölçme ve degerlendirme sinavinin ilki uygulandi.

Ölçme Ve Degerlendirme Sinavinin Ilki Uygulandi
Il Milli Egitim Müdürlügüne bagli il ve ilçelerde bulunan ortaokul 7 ve 8. sinif ile ortaögretim 11 ve 12. sinif kademelerinde ögrenim gören tüm ögrencileri yönelik “Egitimde Fark Olusturan Rehberlik” (EFOR) projesi çerçevesinde planlanan ölçme ve degerlendirme sinavlarinin ilki tüm liselerde es zamanli olarak 11 ve 12. sinif düzeyindeki bütün ögrencilere uygulandi.

Il Milli Egitim Müdür Vekili Mehmet Güven; Sube Müdürü Cuma Temel’le birlikte sirasiyla Fen Lisesi, Ahi Evran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Anadolu Imam Hatip Lisesi ile Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesini ziyaret ederek okullarda gerçeklestirilen ölçme ve degerlendirme sinavinin ilk uygulama sürecini yerinde takip etti. Okul yöneticileri ve ögretmenlerle birlikte sinava dair degerlendirme yapan Güven, siniflari gezerek ögrencilerin sinav motivasyonuna dair gözlemler yapti. Okul yöneticileri ve ögretmenlere basarilar dileyerek ölçme ve degerlendirme sinavi için yapmis oldugu ziyaretlerini tamamladi.

Bayburt Lisesi, Milli Irade Anadolu Lisesi ve Kiz Anadolu Imam Hatip Lisesinde gerçeklesen ölçme ve degerlendirme faaliyetlerini ise Sube Müdürleri Muammer Simsek ve Ali Aktas yerinde inceleyerek okul yöneticileri ve ögretmenlerle birlikte ölçme ve degerlendirme sinavinin degerlendirmesini yaptilar.

Il Milli Egitim Müdürü Rahmi Güney; Egitimde Fark Olusturan Rehberlik (EFOR) projesi ile ögrencilerin uygun bilgi ve becerilerle donatarak ortaögretim ile yüksekögretim kurumlarina hazirlamayi, ögrencilerin saglikli, dengeli ve dinamik bir gelisim göstermelerine katkida bulunmayi hedeflediklerini belirtti.

Güney, uygulanan ilk ölçme ve degerlendirme sinavina giren tüm ögrencilere basari dileklerini, sinava refakat eden ögretmenlere de tesekkürlerini iletti.
Kaynak: İHA