Karabük'te 4 Katli Binada Dogal Gaz Patlamasi Açiklamasi 1'I Çocuk 4 Yarali

Karabük’te 4 katli bir apartmanin üçüncü katinda meydana gelen dogal gaz patlamasi sonucu biri çocuk 4 kisi yaralanirken, olayda büyük çapta maddi hasar meydana geldi.

Karabük'te 4 Katli Binada Dogal Gaz Patlamasi Açiklamasi 1'I Çocuk 4 Yarali
Edinilen bilgiye göre, olay saat 01.15 siralarinda merkeze bagli Yesil Mahalle Özgür Sokak üzerinde bulunan 4 katli Sariipek apartmaninda meydana geldi. Apartmanin üçüncü katinda kiraci olarak oturan Galip Durdu’nun dairesinde patlama meydana geldi. Yasanan siddetli patlama ile irkilen mahalle sakinlerinin ihbari üzerine olay yerinde 112, AFAD, Itfaiye ve Dogal gaz ekipleri sevk edildi. Ilk belirlemelere göre dogal gaz sikismasindan kaynaklandigi belirlenen patlamada Galip Durdu’nun ellerinde yaniklar olusurken, patlamanin siddeti ile yan binanin yikilan duvarlari sonucu Ugur Dinçer, Emine Dinçer ve 10 yasindaki kizlari Erva Dinçer moloz yiginlarinin arasinda kalarak yaralandi. Kendi imkanlari ile apartmandan çikmayi basaran yaralilar olay yerine gelen 112 ambulanslari ile Karabük Egitim ve Arastirma Hastanesine kaldirilarak tedavi altina alindi.

“Dairelerin duvarlari yikildi”

Dairenin mutfak kisminda dogal gazdan kaynakli oldugu tahmin edilen patlamanin siddeti ile duvarlar yikildi. Binadan kopan duvarlar park halindeki araçlar ile çevredeki binalara da zarar verdi.

“Böyle bir patlama çok daha vahim olaylara sebebiyet verebilirdi”

Öte yandan yasanan patlama sonrasi Karabük Valisi Fuat Gürel ve Emniyet Müdürü Kadir Yirtar olay yerine gelerek incelemelerde bulunarak bilgiler aldi.

Vali Gürel, incelemesinin ardindan gazetecilere yaptigi açiklamada, “Gece saat 01.15 siralarinda binada patlama meydana gelmis. Mutfak kisminda dogal gazdan kaynakli bir patlama oldugu tahmin ediliyor. Ilk belirlemelere göre 4 yaralimiz var. Durumlari iyi. Etraftaki bina ve araçlarda maddi hasar olusmus. Olayi detayli bir sekilde arkadaslarimiz arastiriyor ama su an ilk belirlemelere göre dogal gazdan kaynaklandigi yönünde. Allah beterinden korusun. Böyle bir patlama çok daha vahim olaylara sebebiyet verebilirdi. Sükürler olsun 4 vatandasimiz hafif yaralarla atlatmis durumda” dedi.

“Kizimi enkazin altindan kurtardim”

Yasadiklari korku dolu anlari anlatan Ugur Dinçer, 10 yasindaki kizini enkazin altindan kurtardigini söyleyerek, “Gece yatiyorduk ve saat 01.00 siralarinda siddetli patlama ile uyandik. Patlayan dairenin hemen yaninda oturuyoruz. Her taraf duman altindaydi ve kizim odasinda enkazin altinda moloz yiginlarinin arasinda kalmis. Enkaz altinda kizimi kurtardim. Yan komsumun esi falan evinde yoktu, tekti. Onun da ellerinde falan yaniklar vardi” dedi.

Kaynak: İHA