Bir Haftadir Kaçan Geyik Yeniden Spil Milli Parki'nda

Yaklasik bir hafta önce gözden kaybolan ve 4 gündür kurulan bir ekip tarafindan aranan geyik Mete, Turgutlu’da yakalanarak ait oldugu Spil Dagi Milli Parki’na getirildi. Bu aksam korunakli bir alanda tutulacak olan kizil geyik yarindan itibaren yeniden dogal yasam alanina salinacak.

Bir Haftadir Kaçan Geyik Yeniden Spil Milli Parki'nda


Sosyal medyada bir restoran sefinin geyikle yaptigi muhabbetin bas aktörü olan Spil Milli Parki’ndaki 14 kizil geyikten biri olan ve Mete diye çagrilan geyik bir haftalik kaçisinin ardindan Turgutlu ilçesinde yakalanarak ait oldugu Spil Dagi Milli Parki’na getirildi.

Turgutlu’nun Irlamaz Mahallesi’nde mahalle sakinleri tarafindan bir alanda sikistirilan geyik, Doga Koruma ve Milli Parklar veterineri tarafindan uyusturucu igne ile yakalanarak ait oldugu Spil Dagi Milli Parki’na getirildi.



Spil Dagi Milli Parki Müdürü Halil Ernalçaci bir haftadir kayip olan ve 4 gündür aranan geyigin bulunmasiyla ilgili sunlari söyledi: "Doga Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlügümüzce Spil Dagi Milli Parkimizda daha önce geyiklerimiz vardi, tekrar yerlestirme olarak 14 tane geyik yerlestirmistik. Biz onlarin dogal yasamlarina daha iyi adapte olmalari için düzenli olarak muhtelif yerlere yemleme ve su yalaklari yaptik. Ancak bu kizisma dönemlerinde, esasinda öngördügümüz bir seydi böyle uzak yerlere gitmeleri, ancak bazilari gerçekten öngörülemeyen 40-50 kilometre gibi uzak mesafelere gittiler. Temennimiz tekrar bizi terk etmemeleri. Bu vesileyle hem ziyarete gelen ziyaretçilerimize de bir uyari yapayim, yaban hayvanlari dogal yasamlarinda kendi besinlerini kendileri bulmaktalar. Lütfen elle beslemeyelim onlar zaten yavas yavas Spil’imize ayak uyduracaklar, bundan sonra da zengin bir biyoçesitlilik geyigiyle ve diger yabani hayvanlariyla güzel bir Spil olacaktir. Evvelsi gün buradan yaklasik 45 kilometre uzaklikta Ahmetli ilçemizdeydi, fakat orada müdahale edemedik. Bir gün sonra Akçapinar’a gelmis biraz daha yakin 15-20 kilometre ama bugün Turgutlu Belediyesi ekipleri ve Irlamaz Mahallesi sakinleri bir bahçede sikistirdilar. Bizim veterinerimiz Engin Bey de uygun bir atisla geyigimizi uyusturdu. Saglikli bir sekilde buraya getirdik. Ondan sonra dogal yasamina devam edecek. 1 saat civarinda daha uyusuklugu devam eder ondan sonra zaten dogal yasamaya devam edecek. Bugünlük stresi atmasi için burada tutacagiz ardindan tekrar dogal hayatlarina salacagiz."
Kaynak: İHA