'Yüksek Zam Isteyen Ve Elektriklerini Kesen' Ev Sahibinden Sikâyetçi Oldu

Samsun’da kirada oturan ögrenci ve velisi, yüzde 25’in üstünde bir artis istendigi ve kendilerini evden çikarmak için elektrigi kapattigi gerekçesiyle ev sahibinden sikayetçi oldu.

'Yüksek Zam Isteyen Ve Elektriklerini Kesen' Ev Sahibinden Sikâyetçi Oldu
Ordu’nun Ünye ilçesinde yasayan 72 yasindaki Sabri Adak, Samsun Ondokuz Mayis Üniversitesi’ni(OMÜ) kazanan kizina 2021 yilinda Atakum ilçesi Körfez Mahallesi’nde 1+1 bir ev kiraladi. Sabri Adak kira bedeli 1000 TL’ye anlasti ve kira sözlesmesi imzaladi. Sabri Adak’in iddiasina göre 1 yillik sözlesmenin bitimine yakin ev sahibi kirayi yükseltmek amaciyla yeni kira sözlesmesi talep etti. Sabri Adak ise yürürlüge giren kira artislarini yüzde 25 ile sinirlayan düzenlemeye uydugunu belirterek kirayi bin 250 TL olarak güncelledi.

"Elektrik kapisi kitlenmis"

Olayi anlatan Sabri Adak, "2021 yilinin Eylül ayinda bu daireyi 1000 liraya kiraladik. Kira süresinin 1 yila yaklasmasina yakin bir zamanda yeni bir kontrat imzalamamizi istediler. ‘Niye’ diye sordugumuzda ‘kirayi yükseltmek istiyoruz’ seklinde karsilik aldik. Kizima mesaj atarak, ‘artik evin iskan problemi bitti, elektrik aboneliklerinizi üstünüze yaptirabilirsiniz. Sehir disinda olanlar da oradan yaptirabilirler’ seklinde bize ifade ettiler. Biz de Ünye’de oturdugumuz için oradan abonelik yaptirdim, benden DASK istediler ve sigortaya gittim. Sigortaya gittigimde ise bana ‘bu ev bir baskasinin evi, onun üstüne gözüküyor’ dediler. Ben de kendi adima yaptirsam belki ev sahibi bunu göremeyebilir ve tekrar para öder. Onun ödemesine gerek kalmasin diye düsünüp 104 TL olan ücreti ödedim. DASK yaptirdim ve benim üzerime yapildi. Samsun’a geldikten sonra elektriklerin olmadigini anladik. Ev sahibine ve apartman yöneticisine bu durumu bildirdik. Kizim okula baslayacagi için buraya tekrar geldigimizde ögrendik ki benim üzerimden aboneligi düsürmüsler. Hatta ev sahibi nüfus dairesine gidip ikametgah açtirmis. Ben tekrar nüfus dairesine belge almaya gidince benden su, dogal gaz gibi aboneliklerimin olup olmadigini sordular. Bu belgeleri çikartip götürdükten sonra ikamet belgesini aldim ve sonrasinda elektrik firmasina gittim. Tekrar benim üzerime elektrigi geçirdiler ve elektrikçiyi çagirip kablolari taktirdim. Bundan tam 1 gün sonra elektrikler yine kesik ve elektrik dairesine giden kapi kilitlenmis sekilde gördük" dedi.



"Lütfen bu magduriyetimize en kisa sürede bir çözüm bulun"

Kizinin interneti kullanmak için sürekli disarida kafe gibi mekanlara gittigini ifade eden Sabri Adak, "Bizi böyle magdur durumda biraktilar. Kizim evinde hiçbir sey kullanamiyor. Buzdolabi, bilgisayar herhangi bir seyden yararlanamiyor. Disarida kafeteryalarda, kütüphanelerde çalisip gece evine uyumaya geldikten sonra sabah tekrar okuluna gidiyor. Buradan Adalet Bakanligimiza ve yetkili kesimlere duyurmak istiyorum. Lütfen bu magduriyetimize en kisa sürede bir çözüm bulun" diye konustu.

Ögrenci Berrin Zeynep Adak da evin içinde her seyi telefon isigi yaptiklarini, lavabo, banyo gibi alanlari kullanmakta zorlandigini, ev esyalarini çalistiramadiklarini ve dogal gazi kullanamadiklarini söyledi.



Ev sahibi ise konuyla ilgili açiklama yapmadi.
Kaynak: İHA