Gurbetçi Evine Kavustugu Gün Hayatini Kaybetti

Türkiye’de 4 aylik iznin ardindan yasadigi Avusturya’ya dönen Bilal Sümbül, evine kavustugu gün geçirdigi kalp krizi sonucu hayatini kaybetti. Sümbül’ün 5 gün önce çiktigi Türkiye’ye bu kez cenazesi getirildi.

Gurbetçi Evine Kavustugu Gün Hayatini Kaybetti
Yaklasik 30 yildir Avusturya’nin Steiermark eyaletinin baskenti ve Steiermark’in en büyük sehri olan Graz’da restoran isleten 56 yasindaki Bilal Sümbül, yaklasik 6 ay önce geçirdigi kalp krizinin ardindan yillar sonra izin yapmak ve dinlenmek amaciyla Türkiye’ye gelmeye karar verdi. 4 ay önce memleketi Gaziantep’in Araban ilçesine gelen Sümbül, burada da geçirdigi kalp krizini hafif bir sekilde atlatti. Yaklasik 4 ay Araban ilçesinde kalarak kendisini toparlayan Bilal Sümbül, kendisine ait araçla 6 Ekim Persembe günü Avusturya’ya dönmek üzere yola çikti. 8 Ekim Cumartesi günü Graz’daki evine ulasan Bülbül, aksam saatlerinde geçirdigi üçüncü kalp krizinde ise yasamini kaybetti. Saglikli bir sekilde Araban’dan ayrilan gurbetçi Sümbül’ün cenazesi, 2 gün süren resmi islemlerin ardindan 5 gün önce ayrildigi vatanina getirildi.

4 çocuk babasi Bilal Sümbül dualarla son yolcuguna ugurlanirken, cenazeye ailesi, yakinlari, Araban Belediye Baskani Hasan Dogru, STK temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, muhtarlar ve sevenleri katildi.

Sümbül, gözyaslari arasinda Hisar Mahallesi mezarliginda defnedildi.
Kaynak: İHA