Dar Gelirli Hasta Refakatçilerine Ücretsiz Otel Hizmeti Saglanacak

Samsun’da, Ilkadim Belediyesi tarafindan dar gelirli hasta refakatçilerini düsünerek yapilan ‘Refakatçi Evi’nin temeli düzenlenen törenle atildi.

Dar Gelirli Hasta Refakatçilerine Ücretsiz Otel Hizmeti Saglanacak
Refakatçi Evi temel atma töreni Ilkadim Tepecik Mahallesi Gebi Caddesi üzerindeki alanda yapildi. Temel atma töreninden önce dualar edilirken, kurban da kesildi. Ilkadim Belediye Baskani Necattin Demirtas, edilen dualarin ardindan butona basarak insaatin temel atma çalismalarini baslatti.

“50 yatak kapasiteli Refakatçi Evi’nde dar gelirliler kalacak”

Evde sadece dar gelirli refakatçi ve ailelerinin ücretsiz olarak kalabileceginin altini çizen Baskan Necattin Demirtas, “Hasta refakatçi evi dar gelirli aileler için çok önem arz eden bir husustu. Temelini attigimiz refakatçi evinin yeri Samsun Egitim ve Arastirma Hastanesi ile Samsun Sehir Hastanesi’nin arasinda kalan bir alanda bulunuyor. Çevre yolu da buradan geçiyor. Hastane odalarinda hastalar, odada baskalari da oldugu için genelde refakatçileri ya da esleriyle ayni odada kalamiyorlar. Refakatçilerden hastane koridorlarinda yatmak zorunda kalanlar olabiliyor. Imkanlari kötü olanlar zorluk yasiyor. Bu insanlarin sikintilarini gidermek için yola çiktik. Refakatçi evimizde 2 tür hizmet verilecek. Bir, vatandaslar gelip ayaktan hizmet alacak. Yani burada dusunu alacak, üstünü degistirecek, karnini doyuracak ve hastasinin yanina gidebilecek. Diger bir hizmet de dar gelirli aileler burada yatili kalabilecek. 50 yatak kapasiteli evimizde bu sosyal yarayi kapatacagiz. Bu projeyi, hastanelerin yogun oldugu ilçemizde dar gelirli ailelere katki vermek amaciyla gündeme alarak harekete geçtik. Projemiz 23 milyon TL’ye mal oluyor. Önümüzdeki yil bitirip, teslim almayi hedefliyoruz” dedi.



“Her refakatçi eve gelip gündelik ihtiyaçlarini giderebilecek”

Refakatçilerin eve gelerek dus alma, yemek yeme ve üstünü degistirme gibi islerini halledebilecegini ifade eden Demirtas, “Ev, 6 kat ve 50 yatak kapasiteli olacak sekilde dizayn edildi. Yemekhane ve spor alani da var. Arka kisim park alani olarak düzenlenecek. Parkin altinin otopark olmasi için meclisten karar aldik ama su anda maddi imkanlar dolayisiyla sadece Refakatçi Evi binasinin altini otopark yapiyoruz. Ileride parkin alti da otopark olabilir. Böylece sadece kendimiz için degil sehir için de otopark olarak kullanilabilen bir alan olacak. Sosyal tesisimiz ve park, bu alana bir canlilik katacak. Refakatçi Evi bulvar üzerinde ana yola çikan bir yol güzergahinda yer aliyor. Güzel bir yer olacagini düsünüyorum. Evimizde sadece Ilkadimlilar degil sehir disindan ve kirsal kesimden gelen insanlarimiz kalabilecek. Öncelikli hususumuz burada sadece dar gelirli aileler kalabilecek olmasi. Imkani iyi olanlar burada kalamayacak ama ayaktan hizmeti herkes alabilecek. Hasta refakatçi belgesi olan herkes gelip dusunu alip, kiyafetini degistirip, yemegini yiyip buradan ayrilabilecek. Burada bir kamu hizmeti görecegiz ve bir bedel almamiz söz konusu olmayacak” diye konustu.

Kaynak: İHA