Bakan Karaismailoglu, ÇOMÜ'de Ögrencilerle Bulustu

Ulastirma ve Altyapi Bakani Adil Karaismailoglu, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in telekonferans sistemiyle açilisina katilacagi Assos ve Troya Tünellerinin açilisi için Çanakkale’ye geldi. Bakan Karaismailoglu tünellerin açilisi öncesinde, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Troia Kültür Merkezi’nde ögrencilerle bir araya gelerek, ‘Lojistik, Mobilite, Dijitallesme Ekseninde Türkiye’nin Ulasim Vizyonu’ konferansina katildi.

Bakan Karaismailoglu, ÇOMÜ'de Ögrencilerle Bulustu
Konferansa, Çanakkale Valisi Ilhami Aktas, AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide Iskenderoglu, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat, AK Parti Il Baskani Naim Makas, daire müdürleri, akademisyenler, ögrenciler katildi.

Program müzik dinletisiyle basladi.

ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat’in açilis konusmasinin ardindan Ulastirma ve Altyapi Bakani Adil Karaismailoglu, ‘Lojistik, Mobilite, Dijitallesme Ekseninde Türkiye’nin Ulasim Vizyonu’ konferansinda konustu.

Bugün kiymetli bir isin açilisi için Çanakkale’de olduklarini belirten Ulastirma ve Altyapi Bakani Adil Karaismailoglu, “1915 Çanakkale Köprüsü dünyanin enlerini barindiran bir köprü, Çanakkale’ye çok yakisti. Bugün de onu tamamlayacak olan Assos ve Troya Tünellerimizin de açilisi var” dedi.

Karaismailoglu, konferansta Türkiye’de ve dünyada gelisen ulastirma, lojistik ve iletisim anlaminda neler yapildigini, Türkiye’de bugüne kadar neler yaptiklarini, bundan sonra neler yapmayi hedeflediklerini ve sonucunda neler kazanildigini anlatti. Karaismailoglu, konferansta Türkiye’nin dünya vizyonu içerisinde ne hale geldigini ve Türkiye olarak neyi amaçladiklarini, hedeflerinde ne kadar basarili olduklarini da katilimcilara anlatti.

Rektör Prof. Dr. Sedat Murat’in, Bakan Karaismailoglu’na çesitli hediyeler takdim etmesi, protokol üyeleri ve ögrencilerle toplu fotograf çekimi sonrasi konferans sona erdi. Lojistik, Mobilite, Dijitallesme Ekseninde Türkiye’nin Ulasim Vizyonu konferansinin ardindan Bakan Karaismailoglu, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat’i ziyaret etti. Üniversite hakkinda bilgi aldi.

Bakan Adil Karaismailoglu, Rektör Prof. Dr. Sedat Murat’i ziyaretinin ardindan, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in telekonferans sistemiyle katilacagi Ayvacik-Küçükkuyu yolu ve Assos-Troya tünellerinin açilisini katilacak.

Yol süresi 5 dakikaya düsecek

Yapimi biten 1700 metre uzunlugundaki ’Assos’ ve 4 bin 17 metre uzunlugundaki ’Troya’ tünellerinin açilmasiyla birlikte 50 dakikalik yol da 5 dakikaya düsecek. ’Assos ve ’Troya’ tünellerinin açilmasinin bölgedeki turizm hareketliligine, ekonomisine, lojistigine katki saglamasi bekleniyor. Iki tünelin açilmasiyla karbon saliniminin da yillik 3 bin 65 ton azalmasi öngörülüyor. Küçükkuyu Tünelleri, dünyanin en uzun orta açikliga sahip asma köprüsü olan 1915 Çanakkale Köprüsü’nün Ege’ye ve Akdeniz’e açilan kapisi olacak.
Kaynak: İHA