Seyir Halindeki Otobüs Alev Alev Yandi

Manisa’nin Kula ilçesinde seyir halindeyken alev alan yolcu otobüsü yanarak kullanilamaz hale gelirken, soför, muavin ve 23 yolcu tahliye edildi. Çevredeki bir vatandasin cep telefonu kamerasina yansiyan görüntülerde, otobüsün motor bölümünden baslayan yanginda alevlerin yükseldigi görülüyor.

Seyir Halindeki Otobüs Alev Alev Yandi


Ankara’ya gitmek için Izmir’den yola çikan Recep Aridici idaresindeki 26 RN 025 plakali yolcu otobüsü, Manisa’nin Kula ilçesinde Izmir-Ankara D300 karayolu Körez Mahallesi kavsagina geldiginde henüz bilinmeyen bir nedenle alev aldi. Otobüsteki soför, muavin ve 23 yolcu hemen tahliye edilirken, çevredeki vatandaslar bir yandan yangin tüpleri ile yangina müdahale edip bir yandan da durumu 112 Acil Çagri Merkezi’ne bildirdi. Kisa sürede olay yerine gelen itfaiye ekipleri, motor bölümünde baslayan yangina müdahale ederek kisa sürede kontrol altina aldi. Yaklasik yarim saatte tamamen söndürülen yanginda herhangi bir yaralanma olmadi.

Yangin ani cep telefonu kamerasina yansidi

Öte yandan soförün dikkati sayesinde büyük bir faciaya yol açmadan fark edilen otobüsteki yangin, çevredeki bir vatandasin da cep telefonu kamerasina yansidi. Görüntülerde, motor kisminda yanma baslayan otobüsten alevlerin yükseldigi, olay yerine gelen itfaiye ekiplerinin yangina hemen müdahale ettigi görülüyor.

Otobüsün kullanilamaz hale geldigi yanginla ilgili inceleme baslatildi.
Kaynak: İHA