Ikinci El Otomobil Fiyatina Kangal

Dünyanin en iyi koruma köpeklerinden olan ve ünü Türkiye sinirini asan basta Kangal olmak üzere saf irk köpekler Erzincan’da Pehlivan Kangal Köpek Çiftliginde yetistiriliyor. Avrupa ülkelerinden bile talep gören saf irk köpeklerin bazilarinin fiyati ikinci el otomobil fiyatini geçiyor.

Ikinci El Otomobil Fiyatina Kangal
Güçlü yapilari, 25 kilometreye kadar görme yetenekleri ve 2 kilometreye kadar koku alma özelikleri ile dünyanin en iyi koruma köpeklerinden olan Kangallar heybeti ve fiyatlariyla adindan söz ettiriyor. Adeta dosta güven düsmana korku salan Kangal köpekleri yurtiçinden oldugu kadar yurtdisindan da alici buluyor. Yurt disindan 80 bin dolara kadar alicisi olan Kangal köpekleri yurtiçinde de 750 bin liraya kadar satilabiliyor.

Erzincan’da saf irk kangal cinsi köpeklerin yetistirildigi Pehlivan Kangal Köpek Çiftligindeki hayvanlar yurt disindan talep görüyor. Merak üzerine köpek beslemeye baslayan Enes Sariçiçek, simdi kurdugu çiftlikte saf irk kangal cinsi köpekler yetistiriyor. Çiftlikteki köpekler iri cüsseleri ile herkesin dikkatini çekerken, patilerinin üzerinde ayaga kalkan köpeklerin boyu sahibini bile asiyor.

Türkiye’de farkli illerden getirilerek bakimlari titizlikle yapilan köpeklerin her biri farkli özellige sahip. Günlük bakimlari yapilan, saglik kontrollerinden geçirilen köpekler çiftlikte özel olarak yetistiriliyor.

Pehlivan Kangal Köpek Çiftligi sahibi Enes Sariçiçek çiftlikte bulunan köpeklerin atalarinin meshur olugunu belirterek, “Burada 25 tane köpegimiz var. Hepsi soylu. Atasi, dedesi bilinen köpekler. Burada üretim yapiyoruz. Iyi soylarin ortaya çikmasi için ugrasiyoruz. Her gün hayvanlarin yemeklerini pisiriyoruz. Çig et vermiyoruz. Bakimlarini düzenli bir sekilde veteriner hekim kontrolünde yapiyoruz. Talep çok görüyoruz. Özellikle pandemiden sonra hayvanlara talep çok artti. Büyük köpekleri daha çok seviyoruz, daha da ilgi çekiyor. Profesyonel olarak 4 yildir ugrasiyoruz. Her ilden gelen köpeklerimiz var. Nevsehir’den, Kirikkale’den, Sivas’tan, Kayseri’den, Ankara’dan, Balikesir’den gelen köpeklerimiz var” dedi.

Köpek çiftligini ögrencileri ile birlikte gezmeye gelen Tercan Imam Hatip Ortaokulu Müdürü Emrah Dag ise çocuklara hayvan sevgisini asilamak için bu çiftligi tercih ettigini söyleyerek, “Ögrencilerle birlikte Erzincan’da bir dizi gezi yaptik. Çesitli okullarda hem okullari tanittik hem de çocuklar eglensin motive edelim diye. Gezi planimizin içerisinde bugün Pehlivan Kangal Çiftligi’ne ugramak da vardi. Daha önceden de buranin ismini duymustuk. Ben ögrencilerime elimden geldigi kadar hayvan sevgisini asilamaya çalisiyorum. Çocuklara merhameti asilamak adina ögretecegimiz ilk konularda bir tanesi hayvan sevgisi. Burada da arkadaslarimiz böyle güzel köpek soylarini bir araya getirmisler. Sag olsunlar bizlere de yardimci oldular. Türkiye’de meshur olan köpek cinslerini gösterdik çocuklara. Güzel bir gün geçirdik” diye konustu.

Kaynak: İHA