Erzincan'da Seker Pancari Hasati Basladi

Erzincan ve ilçelerinde çiftçilerin önemli geçim kaynaklarindan biri olan ve uzun yillardir ekimi yapilan seker pancarinin hasat sezonu basladi.

Erzincan'da Seker Pancari Hasati Basladi
Çiftçilerin seker pancari sökümü mesaisi basladi.

Üreticiler tarlalardan hasat ettikleri seker pancarlarini kamyon ve traktörlere yükleyip seker fabrikasina teslim edecek.

Seker pancarinda 2022 yili hasadina basladiklarina kaydeden Erzincanli çiftçiler, “Mahsulümüz çok iyi. Mahsulden memnunuz ama fiyatindan memnun degiliz. Fiyat bin 400 lira. Fiyatin biraz daha yükselmesini bekliyorduk.” ifadelerine yer verdi.

Tarlada çiftçilerin seker pancari hasatina katilan Erzincan Ziraat Odasi Baskani Tamer Geyik ise fiyatlarin artirilmasi talebinde bulundu.

Geyik, “Ilimiz ekonomisinde önemli bir yeri bulunan seker pancarinda hasat baslamis bulunmakta. Üreticilerimize hayirli, bereketli bir sezon geçirmelerini diliyorum. Seker pancari önemli bir ürün. Ülkemiz ekonomisi içinde stratejik degeri olan bir ürün. Bu konuda üreticilerimiz seker pancarini ekmek istiyorlar. Ilimize de çok büyük katkilari var üreticilerimizin. Yalniz açiklanan taban fiyatta biz hem Ziraat Odasi olarak hem de üreticilerimizin adina bu fiyattan memnun degiller. Üreticilerimiz ile görüsüyoruz. Girdi maliyetlerini ancak karsiladigini söylüyorlar. Erzincan’daki fabrikada özellestirildi, özel bir sirket. Bizim de ricamiz üreticilerimizin bu sesine kulak versinler. Türksekerin açiklamis oldugu fiyatin üzerinde bir fiyat versinler. Üreticilerimizi mutlu etsinler ki önümüzdeki yilda üreticimiz bu ürünü eksin. Fabrikamizda bos kalmasin. Fabrikada üretim yapsin. Çünkü insanlarin sofralarina bu ürettigimiz ürünler seker olarak, baska mamuller olarak sofralara geliyor. Hayvancilikta önemli bir ürün. Besicilerimiz de bunu kullaniyor. Bu nedenle bu stratejik ürünü mutlak suretle fiyatinin artirilmasi gerekiyor.” diye konustu.

Kaynak: İHA