Dogal Tas Fabrikasindan Ilk Ihracat

Bayburt Dogal Tas Fabrikasi, 43 bin dolarlik ilk ihracatini Dubai’ye yapti.

Dogal Tas Fabrikasindan Ilk Ihracat
KUDAKA tarafindan yürütülen “Kurumsal Dönüsüm ve Sürdürülebilirlik Destek Programi” dahilinde yenilenen çehresi ve modern üretim tesisiyle Bayburt Dogal Tas A.S, hedef büyüterek dünya pazarina açildi. Sektörünün önemli tedarikçileri arasinda yer alan Bayburt Dogal Tas Fabrikasi’nin Genel Müdürü Ismail Ceylan, “Blok halindeki mermeri uluslararasi standartlarda ihracat kalitesinde ebatlandiriyor, dünyanin dört bir yanina katma degeri yüksek dogal tas ihraç etmeyi planliyoruz” dedi.

Dubai’ye gerçeklesen 43 bin dolarlik ilk ihracatin ardindan Gürcistan’dan gelen yetkililer ile varilan anlasma neticesinde ihracatta iyi bir ivme yakaladiklarini belirten Ceylan, hem yurt içi hem de yurt disindan yeni taleplerin oldugunu ve bu taleplere yetisebilmek için üretimin iki vardiyaya çikarildigini ifade etti.

Dogal Tas Fabrikasinin gerçeklestirdigi ilk ihracata iliskin düzenlenen törene; Bayburt Valisi Cüneyt Epcim, Milletvekili Fetani Battal, Belediye Baskani Hükmü Pekmezci, Bayburt Il Genel Meclis Baskani Bülent Yardimci, Bayburt Ticaret ve Sanayi Odasi Baskani Süleyman Seyhan katildi.

Kaynak: İHA