Çevre Yolu Ile Ilgili Uzlasma Toplantisi Düzenlendi

Van’in Ipekyolu Kaymakami ve Belediye Baskan Vekili Ihsan Emre Aydin baskanliginda, çevre yolu çalismalari çerçevesinde karayollari ile uzlasamayan vatandaslar ve avukatlari ile birlikte toplandi yapildi.

Çevre Yolu Ile Ilgili Uzlasma Toplantisi Düzenlendi
Van’in çevre yolu çalismalari çerçevesinde Ipekyolu ilçesi sinirlarinda olan bölgelerde karayollari ile uzlasamayan vatandaslar, avukatlari ile birlikte Ipekyolu Kaymakami ve Belediye Baskan Vekili Ihsan Emre Aydin baskanliginda toplandi. Toplantiya Ipekyolu Belediye Baskan Yardimcilari, ilgili birim müdürleri ve Karayollari 11. Bölge Müdürlügü’nden basmühendisler ile kurum avukatlari da katildi.

Kaymakam ve Belediye Baskan Vekili Aydin, vatandaslara uzlasmama sebeplerini sorarak, yasalar çerçevesinde uzlasmama sonucunda meydana gelebilecek kriterlere degindi. Kaymakam Aydin, vatandaslarin belirttigi magduriyetlerinin giderilmesi için yasalar çerçevesinde yardimci olacaklarini belirterek, Van için büyük bir öneme sahip olan çevre yolunda karayollari ile uzlasamayan vatandaslarin bu konuda daha duyarli olmasini söyledi.

Toplantida vatandaslarin avukatlari ile de gerekli görüsmeler saglanarak, uyulmasi gereken islemler anlatildi. Kaymakam Aydin, vatandaslarin tek tek taleplerini dinleyerek belediye ve karayollari yetkilileri ile birlikte vatandas taleplerine aydinlatici cevaplar verdi. Toplantida söz alan vatandaslar ise çevre yoluyla alakali olarak birebir kendileriyle görüsme imkani saglayan Kaymakam Aydin’a tesekkürlerini bildirdi.

Toplanti boyunca talepler tekrar degerlendirilmek üzere not alindi. Ipekyolu’nda uzlasma toplantisi karsilikli taleplerin giderilmesi için tekrardan düzenlenecek.
Kaynak: İHA