'Bizim Meram Köyü Dag Evleri' Için Basvurular Basladi

Konya’nin merkez Meram Ilçe Belediye Baskani Mustafa Kavus, Meram’in ruhuna ve özüne çok yakisacak bir proje olan ’Bizim Meram Köyü Dag Evleri’nin müjdesini verdi.

'Bizim Meram Köyü Dag Evleri' Için Basvurular Basladi
Baskan Kavus, Meram büyük konut hamlesinin sekizinci halkasi olan Bizim Meram Köyü Dag Evleri’nin ayrintilarini kamuoyuyla paylasti. Meram’in ruhunu yansitmasi ve yasatmasi adina bugüne kadar olanlardan ayri olarak bambaska bir konseptte ve hedefte yükselecek olan Bizim Meram Köyü Dag Evleri’nin Meram büyük konut hamlesinin en yesil halkasi olacagina vurgu yapan Baskan Mustafa Kavus, projenin, tüm özellikleriyle Meram’a ve Meram’in ruhuna çok yakisan bir proje olacagini söyledi.

Bizim Meram Köyü Dag Evleri’nin, sehrin trafiginden, gürültüsünden, stresinden ve kalabaligindan uzaklasmak isteyenler için doga ile bas basa bir yasam sunacagini kaydeden Kavus, “Meram demek yesil demek, tertemiz bir hava ve essiz güzellikte bir doga demek, toprakla iç içe insan ve dogallik demek. Meram demek huzur demek, sükunet demek. Iste Meram’a dair ne varsa, Meram’a ait ne varsa Bizim Meram Köyü Dag Evleri’nde de o var” dedi.



“Proje, sakinlerine doga ile bas basa yeni bir yasam sunuyor”

Projenin ayrintilari hakkinda da bilgi veren Baskan Kavus, “Hemsehrilerimizden gelen talepler dogrultusunda hayata geçirdigimiz Bizim Meram Köyü Dag Evleri, Konya-Antalya yolu 30. kilometrede, Sefaköy sapaginda insa edilecek. 400 bin metrekarelik alan içerisinde, 230 bin metrekarelik arsa alaninda 500 ile 700 metrekare müstakil parsellerde konumlanacak. Toplamda 407 adet olarak insa edilecek dag evlerinin bünyesinde, tarim yapilabilecek alanlariyla birlikte bir de açik otopark alani bulunacak. Evler, tek tip 91,33 metrekare büyüklükte, hem yaz hem de kis aylarinda konaklanabilecek sekilde ve imar mevzuatina uygun sekilde yapilacak. Her parselin kendi tapusu bulunacak. Parseller konum ve büyüklüklerine göre serefiyelendirilecek” seklinde konustu.

Meram’in pek de yabanci olmadigi bu yasamin önceki hamlelerde oldugu gibi yine kooperatif usulü gerçeklesecegini belirten Baskan Kavus, “Salon, mutfak, banyo ve terastan olusan evler 1+1 konseptinde olacak. Ön basvurulari, 1 Ekim’den itibaren www.bizimmeramkoyu.com adresinden baslayacak. Ama basvuru ücretleri 3 Ekim Pazartesi resmi is gününden itibaren yatirilabilecek. Basvurular için son tarih ise 7 Ekim Cuma olacak. Basvurularin fazla olmasi durumunda önceki kooperatiflerimizde de oldugu gibi ön basvuru gerçeklestiren hemsehrilerimiz arasindan, noter huzurunda kura çekilecek. Bizim Meram Köyü Dag Evleri Kooperatifinde basvuru bedeli 10 bin TL olarak belirlendi. Pesinat 300 bin TL, aylik aidatlar ise yine 10 bin TL olacak. Tüm bu özellikleri ve güzellikleriyle Meram Dag Evleri, ilçemize sehrimize ve sahiplerine simdiden hayirli olsun, güle güle, saglikli, mutlu, huzurlu günlerde otursunlar” diye konustu.

Kaynak: İHA