Gaziosmanpasali Kadinlardan Kapali Pazar Alanina Tam Destek

Gaziosmanpasa’daki 500 Evler Sali Pazari, Küçükköy Kapali Pazar Alanina tasindi. Pazarin tasinmasini mahalle sakinleri ve esnaflar memnuniyetle karsiladi.

Gaziosmanpasali Kadinlardan Kapali Pazar Alanina Tam Destek
Kuruldugu bölgede trafik sikisikligi, otopark sorunu ve çevre kirliligi basta olmak üzere birçok olumsuz duruma yol açan 500 Evler Sali Pazari, Gaziosmanpasa Belediyesi tarafindan Küçükköy Kapali Pazar Alanina tasindi. Kapali pazar alani ile ulasim, trafik yogunlugu, hava kosullarindan kaynakli olumsuzluklar, cadde ve sokaklarda olusan görüntü kirliligi, çevre kirliligi gibi birçok sorunun önüne geçilmesi planlandi. Pazar yerinin tasinmasini vatandaslar ve esnaflar da memnuniyetle karsiladi.

Kapali pazar alanini anlatan Zabita Müdür Yardimcisi Mahmuthan Taser, “Esnafimizin ve vatandaslarimizin ihtiyaçlarini karsilayacak sekilde fonksiyonlu bir pazar alani dizayn ettik. Pazar alanimizda rahat bir sekilde alisveris yapabilmeleri için 5 giris ve çikis kapisi bulunmakta. 4 asansör hizmeti vermektedir. Tüm güvenlik ihtiyaçlari düsünüldü. 4 tane de acil çikis kapisi bulunmakta. Yangin alarmi, güvenlik kameralari, zabita noktasi ve jeneratör bulunmaktadir. Yüksek tavan mimarisi ve daha genis tezgah araliklari bulunmakta. Bay, bayan, engelli lavabolar, mescitler, dinlenme alanlari, büfe, dus alani da bulunmakta” açiklamasinda bulundu.

Kapali pazar alanina ulasimin daha kolay olacagini söyleyen Elvan Görmez, “Pazar yerinin buraya tasinmis olmasindan çok mutluyuz. Çünkü pazarin gürültüsünden, kalabaligindan çok rahatsiz olduk. Yagmurda ve çamurda pazara gitmek çok zor oluyordu. Hasan Tahsin Usta ve Gaziosmanpasa Belediyemiz, bize konforlu bir kapali pazar alani sagladi. Ayrica evlerimize ulasim araci da sagladilar” seklinde konustu.

Kapali pazar alaninin güvenlikli olacagini dile getiren Gülde Aydin, “Pazar kapali alanda oldugu için karda, kista daha iyi olacaktir. Asansör koymuslar, servisimiz var. Sokakta kurulan pazarlarda sinekler ve pislikler oluyordu. Geçilmiyordu. Trafik yogunlasiyordu. Bu çok güzel bir karar olmus. Giyinme kabinleri, banklar var. Yazin sicaktan, kisin soguktan etkilenmezsin. Ayrica itfaiye ve ambulanslar da olacakmis. Kendimizi her türlü güvende hissedecegiz. Depreme de dayanikli yapilmis” dedi.

Kaynak: İHA