Rumeli Feneri Köyü'ne Topluca Birakilan Köpekler Köylülerin Korkulu Rüyasi Haline Geldi

Sariyer’in Rumeli Feneri Köyü’ne arabalarla gelen kimligi belirsiz kisi yada kisiler, basibos köpekleri birakarak kaçtigi iddia edildi. Her geçen gün basibos köpek sayisinin artmasi ise, köylülerin adeta korkulu rüyasi haline geldi.

Rumeli Feneri Köyü'ne Topluca Birakilan Köpekler Köylülerin Korkulu Rüyasi Haline Geldi
Istanbul’da kimligi belirsiz kisi ve kisiler tarafindan Rumeli Feneri Köyü’ne birakilan köpekler vatandaslara saldirdigi iddia edildi. Çevresi ormanlik arazilerle çevrili olan köyde çok sayida basibos köpegin olmasi ve her geçen gün bu sayinin artiyor olmasi köylüleri tedirgin etti. Köpeklerin kadinlara ve çocuklara saldirdigi, bu nedenle artik vatandaslarin evden çikmaktan korkar hale geldikleri ögrenildi. Istanbul Büyüksehir Belediyesi’ne bu köpeklerin toplatilmasi ve barinaklara güvenli bir sekilde yerlestirilmesi için dilekçe yazan Rumeli Feneri Köyü muhtari Serkan Gerçek, köpeklerin toplatilmadigini aksine her geçen gün daha da fazlalasmaya basladigini söyledi.

Vatandaslarin korkulu rüyasi haline gelen basibos köpekler için sürekli kendisine müracaat edilerek bir çözüm üretmesini istediklerini söyleyen Gerçek, bu durumdan mustarip olduklarini ifade etti.



“Kadin ve çocuklara saldiran köpekleri köyümüze getirip birakiyorlar”

Rumeli Feneri’nin içinde oldugu durumun artik git gide bir kaos haline dönüstügünü söyleyen köy muhtari Serkan Gerçek: “Bizim köpeklerle ilgili bayagi büyük bir sikintimiz var. Köyümüzde yasayan çocuklara ve kadinlara saldiran köpekler getirilip köyümüze birakiliyor. Maalesef, disaridaki hayvan severlerin bile buraya köpek biraktiklarina sahit oluyoruz. Buradaki köpek sorunu çetelesmeye kadar gitmis durumda. Biz köpekleri toplattirmak amaciyla Istanbul Büyüksehir Belediyesi’ne basvuruda bulunduk ve dilekçe yazdik. Bu basvurumuz sonucunda gelip köpeklerin toplandigi söylendi ama köpekler hala mahalle aralarinda ve okul çevrelerinde geziyorlar. Çocuklar okula giderken, kadinlar ise islerine, bakkala ya da markete giderken bu köpekler saldiriyor. Bize verilen bilgi ise bu hayvanlarin isirmadigi sürece müdahale edilemeyecegi yönünde. Ama bu köpeklerin isirmayacagina dair bir kaide yok, sonuçta saldiriyorlar” dedi.



“Bazi belediyeler resmi araçlariyla bu köpekleri biraktigi söyleniyor”

Sayin Cumhurbaskanimiz köpeklerle ilgili açiklamasini yaptiktan sonra, köpeklere zarar verilmeden toplatilmasi ve barinaklara yerlestirilmesi için dilekçemizi yazdik. Bunun sonucunda bize gelen yazida ‘Geldik, müdahale ettik.’ Yaziyor ama dedigim gibi köpekler hala mahalle aralarinda basibos bir sekilde geziyor. Köpekler bilhassa gece saatlerinde büyük araçlarla toplu bir sekilde buraya birakiliyor. Ben görmedim ama gören vatandaslarin söylediklerine göre bazi belediyeler de resmi araçlariyla bu köpekleri buraya biraktigi da söyleniyor. Dörderli beserli olarak birakiliyor. Sabah bir bakiyorsunuz degisik degisik köpekler burada. Biz bundan mustaribiz” diye konustu.



“Köpekleri buradaki ormanlarin içine birakip gidiyor adamlar”

Rumeli Feneri Köyü’nde yasayan Ismail Menekse ise farkli yerlerden gelen insanlarin saldirgan köpekleri köye biraktigini ve bunu neredeyse her gece saatlerinde yaptiklarini söyledi.

Her gün bir baska köpegin insanlara saldirdigina sahit olan Menekse: “Gece gelip hayvanlari buraya birakiyorlar. Biz buradaki çogu köpegi taniyoruz ama daha sonra baktigimizda baska köpeklerin geldigini görüyoruz. Köpekleri buradaki ormanlarin içine birakip gidiyor adamlar. Buranin üç dört tane köpegi vardi, onlari idare ediyorduk ama simdi köpek doldu burasi.” Dedi.
Kaynak: İHA