Ögrenciler Hedefi Vurmak Için Ok Atti

Mili Egitim Müdürlügü’nce organize edilen Okullar arasi Dart turnuvasinda ögrenciler hedefi on ikiden vurmak için performans sergiledi.

Ögrenciler Hedefi Vurmak Için Ok Atti
Milli Egitim Müdürlügünün 2002 faaliyet programinda yer alan okullar arasi Dart il seçmeleri Palandöken Kapali Spor Salonunda devam ediyor.

Dart il seçmeleri 4-7 tarihleri arasinda Erzurum ili ve ilçeler dahil olmak üzere ortaokul ve liseler arasi genç kizlar, genç erkekler, yildiz kizlar ve yildiz erkekler arasinda yapiliyor.

4 gün sürecek Dart Il Seçmelerinde dereceye girecek okullar Rize’de yapilacak Okullar arasi Türkiye Dart Sampiyonasinda ili temsil edecekler.

Erzincan Dart Sporlari Il Temsilcisi Mehmet Köksal yapilan müsabakalarla ilgili yaptigi açiklamada, “2021-2022 Okullar Arasi Dart Müsabakalari Erzurum ilinde Palandöken Kapali Spor Salonunda devam ediyor. Müsabakalar 4-7 Ocak 2022 tarihleri arasinda devam ediyor. Müsabakalar yildiz kizlar, yildiz erkekler, genç kizlar ve genç erkekler olarak 4 kategoride devam ediyor, 4-5 tarihlerinde yildiz kizlar ve yildiz erkekler müsabakalari devam ediyor. Müsabakalara Erzurum il ve ilçelerinden 30 okul katiliyor. Dereceye girecek okullar Erzurum’u temsilen Rize’de düzenlenecek müsabakalara gidecekler” dedi.

Dart hedef tahtasinin yerden yüksekliginin 1.73 santimetre hedefe atis mesafesinin ise 2.37 kurularak atislarin yapildigini belirten Köksal, “Sporcularin zeka gelisimleri, hedefe odaklanma ve koordinasyonunu saglamasi gerekmektedir. Bir nevi ayakta satranç oynamak gibidir, ayrica bu spor dalinda ülkemizde Milli Takim düzeyinde sporcularimiz da mevcuttur” diye konustu.

Erzurum il ve ilçelerinden 30 okulun ögrencileri kurulan Dart hedefine tam isabet saglamalari ve birbirleri ile kiyasiya mücadele etmeleri gözlerden kaçmadi.
Kaynak: İHA