Korona Asisi Yaptirmayan Sirp Tenisçi Djokovic, Avustralya'ya Alinmadi

Sirp tenisçi Novak Djokovic, Avustralya Açik Tenis Turnuvasina Covid-19 asisi olmadigi ve tibbi muafiyet belgesi kabul edilmedigi gerekçesiyle havalimaninda 8 saat bekletildikten sonra Avustralya’ya alinmadi.

Korona Asisi Yaptirmayan Sirp Tenisçi Djokovic, Avustralya'ya Alinmadi
Avustralya’da her sene Ocak ayindan düzenlenen Avustralya Açik Tenis Turnuvasi ayin 17’sinde basliyor. Dünyaca ünlü Sirp tenisçi Novak Djokovic, daha önce 9 sampiyonlugu bulunan yarismaya katilmak için Çarsamba günü Avustralya’ya geldi. Covid-19 asisi yaptirmayan Djokovic, Avustralya hükümetinin Eylül ayinda aldigi asisiz sporcularin turnuvaya katiliminin yasaklanmasi nedeniyle ülkeye girisi reddedildi. Havalimaninda 8 saat bekleyen Novak Djokovic’in sahip oldugu tibbi muafiyet belgesi Avustralya hükümeti tarafindan kabul edilmedi.

Avustralya Basbakani Scott Morrison, konuya iliskin açiklamasinda “Kural çok açik. Sporcunun geçerli bir tibbi muafiyeti yoktu. Çagriyi sinirda yapiyoruz ve orada uygulaniyor” dedi.

Basbakan Morrison, Djokoviç’in dislandigi yönündeki iddialari reddederken, “Hiç kimse bu kuralalrin üzerinde degil. Güçlü sinir politakalarimiz, Avustralya için kritik öneme sahip. Temkinli olmaya devam ediyoruz” ifadelerini kullandi.

Sirbistan Cumhurbaskani Aleksander Vucic: “Sirbistan’in tamami sporcuyu destekliyor”

Sirbistan Cumhurbaskani Aleksander Vucic, Djokovic’in ülkeye girisinin reddedilmesi hakkinda ünlü tenisçinin taciz kurbani oldugunu söyleyerek “Sirbistan’in tamami sporcuyu destekliyor” dedi.

Djokoviç’in babasi Srdjan Djokovic ise oglunun havaalaninda polis tarafindan korunan bir odada tutuldugunu belirtirken, “Bu sadece Novak için bir mücadele degil, bu tüm dünya için bir mücadeledir” dedi.

Kaynak: İHA