Japonya-ABD-Güney Kore Savunma Zirvesine Covid-19 Engeli

Japonya, ABD ve Güney Kore arasinda bu ayin ortasinda Hawaii’de yapilmasi planlanan 3’lü savunma zirvesi, ABD Savunma Bakani Lloyd Austin’in Covid-19’a yakalanmasi nedeniyle iptal edildi.

Japonya, ABD ve Güney Kore arasinda bu ay gerçeklestirilmesi beklenen üçlü savunma zirvesi, korona virüs engeline takildi. Zirvenin, ABD Savunma Bakani Lloyd Austin’in Covid-19’a yakalanmasi nedeniyle iptal edildigi bildirildi.

Japonya Savunma Bakani Nobuo Kishi, ABD Savunma Bakani Lloyd Austin ve Güney Kore Savunma Bakani Seo Wook’un bu ay ortasinda ABD’nin Hawaii adasinda bir araya gelmesi bekleniyordu. Görüsme, Kuzey Kore’nin son balistik füze denemelerinin ve Çin’in bölgesel askeri faaliyetlerinin ele alinacak olmasi nedeniyle önem tasiyordu.

Covid-19’a yakalanmisti

Covid-19 vaka sayilarinda son zamanlarda artis görülen ABD’de Savunma Bakani Austin’in 2 Ocak’ta virüs testinin pozitif sonuç verdigi duyurulmustu. Austin, Savunma Bakanliginin resmi sitesi üzerinden yaptigi açiklamada, "Covid-19 testim pozitif çikti. Bugün izinliyken evde semptom gösterince test yaptirdim. Belirtilerim hafif ve doktorumun talimatlarini takip ediyorum. Bu talimatlara göre önümüzdeki 5 gün boyunca kendimi evde izole edecegim” ifadelerini kullanmisti.
Kaynak: İHA