Japon Uzmandan Ögrencilere Deprem Egitimi

Japon Yüksek Insaat Mühendisi ve Yüksek Mimar Yoshinori Moriwaki, Radikal Okullari Buca Kampüsünde düzenlenen "Deprem, Yapi Güvenligi ve Afete Hazirlik" panelinde ögrencilere dogal afetin risklerini anlatti.

Japon Uzmandan Ögrencilere Deprem Egitimi
Radikal Okullari Buca Kampüsü, "Deprem, Yapi Güvenligi ve Afete Hazirlik" paneline ev sahipligi yapti. Panelde, Buca Belediyesi ARGE Baskani Filiz Basmaci moderatörlük yaparken, Buca Kent Konseyi Baskani Cem Unutmus, Buca Kent Konseyi Yöneticisi ve Insaat Mühendisi Servet Arga, Japon Yüksek Insaat Mühendisi ve Yüksek Mimar Yoshinori Moriwaki de konusmaci olarak dogal afetin risklerini ögrencilere anlatti.

“Türkiye’nin bina karnesi zayif”

Türkiye’nin bina karnesinin zayif oldugunu belirten Yoshinori Moriwaki, “Türkiye’de yapi stokunun yüzde 67’si kaçak” dedi.

Yaklasik 31 yildir Türkiye’de yasadigini dile getiren Moriwaki, ülkemizdeki kaçak yapilasmanin yapi güvenligini tehlikeye attigini ve bunun önüne geçilmesi gerektigini belirtti.

Ögrencilerin sorularini cevaplandiran Moriwaki, keyifli sunumu sirasinda zaman zaman ögrencilerle de sakalasti. Moriwaki, Japon ve Türk halklarinin benzerliklerinden de bahsederek ögrencileri bilgilendirdi.
Kaynak: İHA