Erasmus+ Projesi 136 Bin Avro Hibe Almaya Hak Kazandi

Bilecik Seyh Edebali Üniversitesi (BSEÜ) Proje Ofisi Koordinatörlügüne tarafindan hazirlanan ve Hirvatistan Ulusal Ajansina sunulan Erasmus+ projesi 136 bin avro hibe almaya hak kazandi.

Erasmus+ Projesi 136 Bin Avro Hibe Almaya Hak Kazandi
BSEÜ Kimya Mühendisligi Bölümü Ögretim Üyesi Dr. Burçin Atilgan Türkmen ve doktora ögrencisi Levent Burgu’nun dahil oldugu proje ekibi tarafindan hazirlanan Erasmus+ projesi, 136 bin avro hibe almaya hak kazandi. Programin Hirvatistan’da kurulu bir egitim kurumu koordinatörlügünde, Türkiye’den BSEÜ ve Bursa Osmangazi Ilçe Milli Egitim Müdürlügü ile birlikte Almanya, Italya ve Romanya’dan egitim kurumlarinin projede ortak olarak yer alacagi ögrenildi.

“Türkçe de dahil olmak üzere 6 dilde hazirlanacak”

Dr. Burçin Atilgan Türkmen, proje hakkinda bilgi vererek “1 Kasim 2023 tarihine kadar 24 ay süre ile yürütülecek olan proje uygulamasi ile Avrupa’da yer alan tarim lisesi ögrencilerine yönelik olarak pestisitlerin genel karakterleri, siniflari, kimyasal yapilari, kullanim alanlari ile dogru kullanimlarinin yer alacagi bir çevrimiçi egitim platformu ile mobil aplikasyon olusturulacaktir. Egitim platformu ve mobil aplikasyon Türkçe de dahil olmak üzere 6 dilde hazirlanacak ve tüm ilgililerin kullanimina sunulacaktir. Egitim platformu web üzerinden kullanilabilecek olup mobil aplikasyon ise cep telefonlarinin uygulama marketleri üzerinden ücretsiz olarak indirilebilecektir. Proje süresince proje ortagi ülkelerin ev sahipliginde 5 uluslararasi toplanti, proje sonuçlarinin tanitimina yönelik 6 çogaltici etkinlik, proje hedef kitlesine yönelik egitim çalismalari ve proje yayginlastirmasinin saglanmasi ile proje konusuna yönelik toplumsal farkindaligin arttirilmasi amaciyla tanitim faaliyetleri gerçeklestirilecektir” ifadelerini kullandi.

“Çok daha fazla projeyi hayata geçirecegiz”

BSEÜ Rektörü Prof. Dr. Sükrü Beydemir, Dr. Burçin Atilgan Türkmen ve Levent Burgu’yu makaminda agirlayarak tebrik etti. Rektör Beydemir, yeni kurulan Proje Ofisi Koordinatörlügüne vurgu yaparak, “Proje bazli destek çalismalarinin devam ettiginin altini çizmek istiyorum. Gerek akademisyenlerimizin gerekse üniversite-sanayi is birligi paydaslarina yönelik bilimsel proje destegi saglaniyor. Bu desteklerle yakin zamanda çok daha fazla projeyi hayata geçirecegiz” ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA