Altindag'da Engelliler Için KPSS Kursu Basladi

Altindag’da ilçedeki engelli memur adaylarina yönelik E-KPSS Hazirlik Kursu basladi. Kurslara engelli bireyler büyük ilgi gösterdi.

Altindag'da Engelliler Için KPSS Kursu Basladi
Altindag’da engelli memur adaylari için kurslar basladi.

Altindag Belediye Baskani Doç. Dr. Asim Balci’nin talimatlariyla baslayan ücretsiz kurslar memur adaylarina büyük kolaylik sagladi. Aydinlikevler Kadin Egitim ve Kültür Merkezi ile Karapürçek-2 Kadin Egitim ve Kültür Merkezi’nde gerçeklestirilen kurslarda, yaklasik 100 engelli birey KPSS’ye hazirlaniyor. 2 merkezde verilen kurslardan orta ögretim, ön lisans ve lisans düzeyinde yaklasik 100 kisinin faydalandigini söyleyen Baskan Balci, “Kurslara geçen yil oldugu gibi, bu yil da büyük ilgi gösterildi. Kayit islemlerinin ardindan kursiyerler, engel durumlarina göre gruplandirildi. Her 2 merkezimizde, toplam 6 grubumuz var. Türkçe, Matematik, Tarih, Cografya ve Vatandaslik dersleri aliyorlar. Sinav 24 Nisan’da gerçeklesecek. O zamana kadar gerekli tüm bilgileri vermeyi hedefliyoruz” dedi.



“Engelleri asmanin mutlulugunu yasiyoruz”

Egitimlere yogun talep oldugunu söyleyen Baskan Asim Balci, “Altindag’da yasayan engelli kardeslerimizden bu konuda çok yogun bir talep vardi. Kimisi engeli nedeniyle, kimisi ise imkanlari olmadigi için kursa gidemiyor ve kaynaklardan faydalanamiyordu. Altindag’da engelleri asacagimiza söz vermistik. Aynen söz verdigimiz gibi, bu engeli de asmanin mutlulugunu yasiyoruz. Engelli vatandaslarimiza hayirli olmasini temenni ediyor, hepsine simdiden basarilar diliyorum” ifadelerini kullandi.

Merve Tuncer: “Bu kurs beni basarmaya tesvik ediyor”

Hem Kadin Egitim ve Kültür Merkezi’nden, hem de E-KPSS kursundan faydalanmanin kendisine çok olumlu katkilari oldugunu söyleyen görme engelli Merve Tunçer “Kadin Egitim ve Kültür Merkezi sayesinde psikolojimi düzelttim. Spor, drama, Ingilizce, ney gibi çesitli kurslara katildim. Simdi hedeflerim var. Hedeflerime ulasmak için bu kurs benim için çok önemli Bu kurstaki egitim kalitesi, hocalarimizin bizi motive etmesi ve bize verdikleri destek, beni hedeflerime ulasmak için daha da heyecanlandiriyor. Beni çalismaya ve basarmaya daha fazla tesvik ediyor. Bu nedenle çok mutluyum. Bize bu imkanlari sunan herkese çok tesekkür ederim” dedi.

Kaynak: İHA