Almanya'da Covid-19 Vaka Sayisi 64 Bine Ulasti

Almanya’da Omicron mutasyonu nedeniyle artan vaka sayilarinin 64 bine ulasmasiyla birlikte, hükümet yeni tedbirlerin uygulamaya girebilecegini belirtti.

Almanya'da Covid-19 Vaka Sayisi 64 Bine Ulasti


Dünyada hizla yayilmaya devam eden Covid-19 salgininda, ülkeler yeni tedbir kararlari almaya hazirlaniyor. Almanya’da Robert Koch Enstitüsü (RKI) tarafindan açiklanan son 24 saate ait Covid-19 verileriyle birlikte, ülkede 64 bin 340 yeni vaka tespit edildigi ve 443 kisinin de hayatini kaybettigi kaydedildi. Son verilerle birlikte, Almanya’daki toplam vaka sayisi 7 milyon 361 bin 660’ya, can kaybi sayisi da 113 bin 368’e ulasti.

Almanya’da bir hafta içinde Covid-19’a yakalanan kisi sayisi ise, 237 bin 773 olarak açiklandi.

Ülke genelinde haftalik 100 bin kiside görülen vaka sayisi (insidans) ise 285,9 olarak belirlendi.

YOGUN BAKIM ÜNITELERINDE YOGUNLUK

Almanya’da yogun bakim servislerinde 21 bin 73 hasta oldugu ifade edilirken, 3 bin 888 bos yatagin bulundugu ve doluluk oranini ise yüzde 84,42 olarak belirlendigi açiklandi. Yogun bakim servislerinde tedavi gören 3 bin 662 hastadan 2 bin 169’unun solunum sistemine bagli oldugu da ögrenildi.

YENI TEDBIRLER HÜKÜMETIN GÜNDEMINDE

Almanya hizla yayilmaya devam eden Omicron mutasyonuna karsi tedbirleri sertlestirmeye hazirlaniyor. Saglik Bakani Karl Lauterbach tarafindan yapilan açiklamada, "Üzerimize gelen agir dalgayi karsilayabilmemiz için ne yazik ki sert tedbirler gerekli olacak" ifadelerine yer verildi.

Eyalet Saglik Bakanlari ile birlikte alinan yeni tedbir kararlarinin yarin yapilacak Covid-19 Zirvesi’nde hükümete sunulacagini belirten Lauterbach, fiziksel temasi en aza indirebilmek için önlemlerin artirilacagini söyledi.

Omicron mutasyonunun bulasma ve vücutta yayilma hizinin diger mutasyonlara göre daha çabuk gelistigini söyleyen Lauterbach, risk almadan belli bir dereceye kadar karantina sürelerinin kisaltilacagini da ifade etti.



“ASI ZORUNLULUGU BIR AN ÖNCE UYGULAMAYA GEÇIRILMELIDIR”

Asinin önemine de vurgu yapan Lauterbach, “Fiziksel temasi önlemek üzere uygulanacak tedbirlerle ve hatirlatici doz asilarini yaptiran kisi sayilarinin da artmasiyla birlikte bulas hizi daha da azalacaktir. Hedefimiz, 2 kez asi olanlarin yüzde 80’inden fazlasinin 3. doz asiyi da yaptirmasini saglamak. Bunun gerçeklesmesi için de asi zorunlulugunun bir an önce uygulamaya geçirilmesi gerekiyor. Su an, 18 yasindan büyüklere asi olma zorunlulugu getirmeyi öngören bir taslak üzerinde çalisiyoruz" dedi.

Ülke genelinde 27 Aralik’ta baslatilan asi kampanyalarinda 83 milyon nüfusa sahip Almanya’da halkin yüzde 71,4’ünün çift doz, 33 milyon 400 bin kisinin de hatirlatici doz asi yaptirdigi biliniyor.

(Mehmet Koca-IHA)
Kaynak: İHA