Almanya'da Aldiklari Bozuk Sütü Iade Etmek Isteyen Hintlilere Irkçi Davranis

Almanya’nin Magdeburg kentinde bir süpermarketten aldiklari sütün bozuk çikmasi üzerine sütü geri iade etmek isteyen Hindistan uyruklu 2 kisi, irkçi söylemlerin ardindan marketten atildi.

Almanya'da Aldiklari Bozuk Sütü Iade Etmek Isteyen Hintlilere Irkçi Davranis
Almanya’nin Magdeburg kentinde dün aksam saatlerinde daha önce satin aldigi bozulmus süt nedeniyle rahatsizlandigini iddia eden Hindistan uyruklu Srruthi Lekha ve arkadasi süpermarkete sikayette bulundu. Süpermarket yetkilileri, sikayet üzerine Lekha ile konustuktan sonra kendisine 30 euro teklif etti. Bu teklifi kabul etmeyen iki arkadas, baska bir çalisan ikilinin bir avukata basvurmalarini ve süpermarketi terk etmeleri gerektigi bildirdi.

Bunun üzerine iade ettigi süt kutusunu isteyen Lekha ve arkadasi, süpermarket güvenligi tarafindan irkçi sözler esliginde zorla marketten çikartildi. “Bana dokunmayin“ demesine ragmen görevli tarafindan itilen Lekha, sosyal medya hesabindan süpermarket güvenlik çalisanlarinin kendisine “Burasi Almanya bizim ülkemizdesin, sana herhangi bir tazminat verilmeyecek“ dedigini ve süt kutusunun da tekrar iade edilmedigini yazdi.

Güvenlik görevlilerinin isine son verildi

Sosyal medya hesabindan yasadiklarini paylasan Lekha, birçok kisi tarafindan destek görürken, süpermarket zinciri de açiklama yapti. Magdeburg subesinde yasanan olaylarin arastirilacagini belirten süpermarket zinciri, Lekha ve arkadasina kaba ve irkçi davranislarda bulunan iki özel güvenlik görevlisinin isine son verdigini bildirdi.
Kaynak: İHA