AK Parti'li Yilmaz'dan CHP'li Basarir'a Tepki

AK Parti İçel Milletvekili Zeynep Gül Yilmaz, CHP İçel Milletvekili Ali Mahir Basarir’in sosyal medya hesabinda yaptigi paylasimda kendisine yönelik hakaret, iftira ve tehditte bulundugunu belirterek, "Alacagi hiçbir ceza insanlik ve hukuk disi fiilinin karsiligi olmasa da adaletin tesisi noktasinda kendisi aleyhinde hukuki yollara basvuracagimi bildiririm” dedi.

AK Parti'li Yilmaz'dan CHP'li Basarir'a Tepki
Yilmaz, yazili açiklamasinda, mecliste bir basin toplantisi düzenleyerek İçel’in düsman isgalinden kurtulusunun 100’üncü yil dönümü dolayisiyla yaptigi açiklamayi sosyal medya hesabindan paylastigini hatirlatti. CHP İçel Milletvekili Ali Mahir Basarir’in bu paylasimini alintilayarak kendisine yönelik, ’hakaret ve iftira’ içeren bir paylasim yaptigini ileri süren Yilmaz, açiklamasinda Basarir’a yönelik hiçbir tahrik ve tahkir ifadesi olmadigi gibi hiçbir emekçiye de birakin terörist demeyi, kötü tek bir söz sarf etmedigini vurguladi.

Basarir’in, basin açiklamasini yayinladigi sosyal medya hesabindan alintilayarak yazili, sesli ve görsel bir sekilde kendisine yönelik agir iftiralar ve hakaretler içeren, hedef gösteren bir paylasim yaptigini öne süren Yilmaz, “Bu paylasiminda igrenç bir üslupla, igrenç ifadelere yer vermistir. Bu igrenç üslup ve ifadeler, zatin agzina ve kendisine yakissa da biz kendisini artik böyle tanisak da temsil ettigi İçel’e ve makamina yakismamistir. Görülecegi üzere bu zatin fiili bir insan, bir milletvekili olarak, onur ve sayginligima yönelik olup, sahsimi yipratmaya ve toplum içinde itibarsizlastirmaya yöneliktir. Bu açik saldirisini yalan örneklerle, iftiralarla güçlendirmeye çalistigi gibi, ’Sakin bir kez daha söylüyorum’ ifadesi ile parmak sallayip, açik açik tehdit etmis, ’İçel’de sokaga çikamazsin sen’ ifadesiyle de millete hedef göstermistir. Üstelik bu fiillerin tamamini sosyal medya üzerinden, on binlerce insana ulastirarak, genis kitlelere yayarak yapmistir" diye konustu.

Yilmaz, Ali Mahir Basarir’in yaptigi açiklamalarin ayni zamanda çirkin bir mobing ve taciz sekli oldugunu vurgulayarak, bu kisinin toplum ve hukuk nezdinde cezasiz kalmasi halinde kadinlarin siyaseti hakkiyla yapabilmesinin daha da güçlesecegini belirtti.



"Bozuk sicilini aklayamaz"

Bunun bir siyasi mesele degil insanlik ve ahlak meselesi oldugunu söyleyen Yilmaz, söyle devam etti; "Siyasi görüsümü, kanaatlerimi paylastigim için tehdit edilmeyi ve hakaret isitmeyi, hem aziz hemsehrilerimin hem de hemcinsim kadinlarin ve aziz milletimizin takdirine birakiyorum. Bu, siyasi bir mesele degil, bir insanlik ve ahlak meselesidir. Bu nedenle empati ve objektif bakis açisi sarttir. Siyasetçi olmam, kimseye sahsima hakaret edebilme, tehdit edebilme hakki ve özgürlügü vermez. Kimse, olmayan itibarini sahsima saldirarak kazanamayacagi gibi, bozuk sicilini de aklayamaz. Ya da kendisi gibi düsünmedigim için beni itibarsizlastirmaya çalisip, tahkir ve taciz de edemez. Bu zat elestirmemis, hosuna gitmeyen seyler duydugu için tabiri caizse kusmustur. Kimsenin de kimseye bunu yapma hakki yoktur. Bu ince çizgiyi de toplum vicdani ve hukuk, korumakla mükelleftir. Bu zatin, sahsima söylemlerine, üslubuna ve Cumhurbaskanimiz, bakanlarimiz dahil bir çok siyasiye karsi tahkir siciline bakildiginda da anlasilacagi üzere, kendisi hakaret, küfür, iftira ve tehdit ifadelerini, milletvekili dokunulmazliginin arkasina siginarak aliskanlik haline getirmis olup ‘siyaset yapiyorum’ zannetmektedir. Alacagi hiçbir ceza insanlik ve hukuk disi fiilinin karsiligi olmasa da adaletin tesisi noktasinda kendisi aleyhinde hukuki yollara basvuracagimi bildiririm."
Kaynak: İHA